VBK utan chans i Västerås

VBK gjorde en svag insats och var egentligen utan chans mot Västerås SK på bortaplan. VSK vann med 8-2.

Matchen inleddes med frejdigt spel från båda lagen och utöver Daniel Johanssons 1-1-kvittering efter hörna hade VBK också ett bra läge till 2-1 genom Tobias Nyberg. När istället Martin Landström i matchminut 13 och 14 enkelt tilläts göra sitta andra och tredje mål för kvällen rämnade mycket för VBK. Patrik Johansson tog timeout men VSK fortsatte att störa VBK i uppspelsfasen. Vetlanda hade svårt att komma till ordnade anfall och bjöd istället på flera bolltapp. Trots alla kunde Jesper Hvornum reducera till 2-4 innan paus och VBK var målmässigt med.

VSK avgjorde tidigt  i andra
Tyvärr förmådde VBK inte utnyttja detta, utan istället gjorde VSK två snabba mål i inledningen av andra halvlek fram till 6-2. Innan matchen var över gjorde Västerås ytterligare två mål och slutresultatet skrevs till 8-2.

Vi spelar inte som bestämt
Av förklarliga skäl var tränare Patrik Johansson inte särskilt nöjd efter matchen.

– Vi gör det hyfsat i perioder under första halvlek men på det stora hela väger vi lite för lätt mot ett bra VSK. Vi blir osäkra efter att de fått göra några enkla mål i början så defensivt är vi virriga. Offensivt spelar vi inte så disciplinerat som vi pratade om, utan gick iväg med fel spelare och tappade många bollar på mitten. Vi ville ställa om på dem, istället blev det tvärtom, säger Johansson efter matchen som ändå inte ansåg att det fanns skäl att vara allt för deppig.
– Vi spelar inte som vi bestämt och då kan det bli såhär. Samtidigt är VSK riktigt bra. De spelar slutspelsbandy idag tycker jag och det är en bra genomkörare inför nästa fredag. Hoppas nu att det här blir en väckarklocka, säger Johansson som lyfter fram Philip Lennartsson som VBK:s bäste spelare idag.

Nu väntar en lättare träning på lördagen, vila på söndagen och sedan träning måndag innan serieavslutningen hemma mot Bollnäs på tisdag klockan 19. Därefter bestäms vilka VBK möter i slutspelet som börjar fredagen den 16 februari med bortamatch för VBK:s del. Kvartsfinal 2 spelas i Vetlanda söndagen den 18 februari.

Västerås SK – Vetlanda BK 8-2 (4-2)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson, Jesper Hvornum
Västerås: Martin Landström 4, Mikael Olsson, Patrik Sjöström, Tobias Holmberg, Anders Bruun
Utvisningar: Västerås 1×10, VBK 3×10
Hörnor: 12-6
Matchrapport

Laguppställning