VBK utslaget efter förlust mot Villa

VBK inledde piggt mot Svenska mästarna Villa men klarade inte att stå emot i längden. Förlust med 3-7 innebär att Villa vann gruppen och att VBK slutade trea.

Förutsättningarna inför gruppavslutningen var sådana att en tremålsvinst för VBK skulle innebära gruppseger, en tvåmålsseger spänd väntan på andra gruppers resultat och alla sämre resultat hemresa.

VBK tog ledningen

Och inledningsvis fanns förhoppningar om att få ägna dagen att tabellräknande. VBK inledde piggt och Emil Fedorovs ledningsmål var logiskt och rättvist. Dessförinnan hade exempelvis Tobias Nyberg tvingat Villaförsvaret att slå undan bollen på mållinjen. Villa replikerade emellertid genom Joakim Andersson som med fart från högerkanten skar in och rullade in kvitteringen. Knappa kvarten var spelad. Villa begärde timeout och tog därefter över matchen. Ett långt lyft friställde Martin Karlsson som fri med Borvall satte bollen i nät.

Patrik Johanssons kvittering från nära håll på Pontus Nordströms inspel var överraskande. Tyvärr för gulsvarts del så behövde Albin Thomsen inte mer än 50 sekunder på sig för att ge Villa ledningen åter och sedan var det dags för halvtidsvila.

Villa rann ifrån i andra

Andra halvlek var inte ens fem minuter gammal när lyftet mot Joakim Andersson studsade fram så att skyttekungen kunde peta in sitt andra av tre mål. Pontus Nordström fick därefter helgens fjärde möjlighet från straffpunkten. Inga konstigheter heller denna gång för Nordström och reducerat med tjugo minuter kvar. Tio minuter senare fick Joakim Andersson chansen från andra straffpunkten. David Borvall plockade åt sig bollen och rullade enkelt ut den till en lagkamrat.

Istället kom Villas 5-3 efter en hörna. VBK satsade därefter allt framåt utan att skapa några egentliga chanser. Villa däremot såg till att utnyttja de ytor som skapades på VBK:s planhalva och gjorde ytterligare två mål.

Två veckor till premiär

– Vi har med oss mycket från den här helgen. Har mött tre väldigt bra lag. Matchen mot Bajkal var kanske vår bästa på hela försäsongen. Mot Vodnik var det också OK. Idag fanns det mer att hämta tycker jag, så det finns lite att fila på inför seriestarten, sa VBK:s tränare Patrik ”Putte” Johansson till VBK efter matchen.

Seriepremiären spelas mot just Villa Lidköping om exakt två veckor, då VBK står för lördagsunderhållning i Lidköping. Avslag klockan 20:00.

Dessförinnan blir det generalrepetition mot Frillesås på söndag 27 oktober klockan 18:15 i Hydro Arena.

Villa Lidköping – Vetlanda BK 7-3 (3-2)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov, Patrik Johansson, Pontus Nordström
Villa: Joakim Andersson 3, Martin Karlsson, Joel Broberg, Felix Pherson, Albin Thomsen
Utvisningar: Villa 2×6, VBK 2×6