VBK vann knappt mot Örebro

VBK besegrade i en träningsmatch elitserienykomlingen Örebro med 6-5 i en spännande match.

Första halvlek var förhållandevis jämn sett till såväl bollinnehav som målchanser. Anton Svensson fick göra några fina räddningar inledningsvis och i mitten av halvlek fick han se motståndarnas Tomas Knutson skjuta en straff utanför.Men han fick även släppa ett skott från snäv vinkel från Robin Folkesson och ett hörnskott från Victor Janérs förbi sig.

Örebros målvakt Sebastian Lundgren släppte matchens första skott förbi sig. Jonathan Svensson lyfte från egen planhalva fram bollen till en djupledsåkande Filip Bringe som i trängt läge stötte bollen i mål. VBK:s 2-0 kom efter att Emil Nordström på ett frislag från Olle Berglund fick stå märkligt fri vid straffpunkten och ladda för att slå in bollen på tennis. Vilket han gjorde.

I andra halvlek satte VBK bättre fart. Det resulterade omedelbart i en hörna som Philip Lennartsson satte i nät. VBK fortsatte sedan med fart på såväl skridskor som boll och det var flera passningar som till slut ledde fram till att Eeut Peuhkuri centralt hittade Joakim Andersson som sprätte bollen i nät. Tio minuter var spelade av halvleken och Örebros tränare fann för gott att ta 90 sekunders taktiksnack vid en timeout.

Timeouten fick någon slags effekt. VBK tappade flytet. Dessutom tappade VBK bollen på egen planhalva och då kontrade Örebro in 3-4. Därefter liknande andra halvleken den första. Realivt jämnt spel. Något mer bollinnehav för hemmalaget och dessutom kämpade Santtu Nurmi in bollen till 5-3 efter en tilltrasslad retursituation efter Emil Fedorovs hörnskott. Han är något av en expert på sådana mål, Nurmi. Strax därpå fick Örebro en ny chans från straffpunkten. Anton Engström förvaltade förtroende bättre än Tomas Knutson och reducerade till 5-4. Efter en hörna var det bara en fin räddning från Anton Svensson som hindrade elitserienykomlingen från att kvittera.

Istället avslutades VBK målskytte som det inleddes – mål av en djupledsåkande Filip Bringe. 6-4 till VBK. Bringe hade sedan ett bra läge att göra 7-4 men istället för att göra mål försökte han passa Joakim Andersson. Örebro fick i slutminuten en hörna som de gjorde mål på och därmed fastställdes slutresultatet till 6-5. Och det var faktiskt bara ett VBK-ben i muren som på matchens sista skott hindrade Örebro från att också kvittera på hörna.

Vetlanda BK – Örebro SK X-X (2-2)
Målskyttar VBK: Filip Bringe, Emil Nordström
Örebro: Robin Folkesson, Victor Janérs