”Vi måste gå all in”

- Vi är i ett jobbigt läge, det är bara att erkänna. Men tre mål i bandy är ingenting och vi ska ge allt som finns. Så säger mittfältaren Eetu Peuhkuri inför lördagens åttondelsfinal mot IFK Motala där VBK behöver hämta in ett 2-5

Underläget tillkom i en mach som tränare Patrik ”Putte” Johansson beskriver som ”brännbollsmatch” och Eetu beskriver hur Motala gjorde det bra när det blev ”grisbandy”.

– Sedan är vi alldeles för dåliga efter att vi gjorde 2-0. Då började Motala lyfta och vi gjorde likadant. Jag tror vi hade kunnat spela längre, men föll in i deras spel, säger Eetu.
– Det är alldeles för låg nivå att släppa in fem mål efter hörna, vara några kommer efter situationer där vi egentligen har bollen. Sedan förlorade vi för många närkampen. Det är två saker vi måste förbättra för att han chans att vända det, säger Patrik Johansson.

Uppgiften är alltså att hämta in 3 mål. Men hemmapubliken ska inte förvänta sig någon tokoffensiv från start. Istället vill Putte se ett VBK som spelar sitt vanliga spel.
– Vi tror på det spel vi har. Det går inte göra några stora ändringar nu, utan det gäller att mala på och tänka på att matchen är 95 minuter. Det går fort i bandy och det kan rassla till på några minuter.
– Motala är ett bra lag, men under de minuter isen var spelbar i inledningen visade vi att vi har bra tryck i spelet.

Även Eetu Peuhkuri betonar att det är offensivt med tanke som gäller för VBK.
– Visst, vi måste gå all in och ge allt som finns. Men UEFA-reglerna gör att vi kan inte heller släppa in många mål. Gör de tre, måste vi göra sju.
– Motala har tagit poäng mot många topplag i serien, så de är bra. Men släpper vi handbromsen och kör fullt ut så tror jag det kommer vara tillräckligt när vi tittar på resultattavlan efter att domaren blåser av.

Se matchen på Bandyplay

Lag P S V O F GM IM P