VBK ville mer med Svenska cupen

VBK lämnade svenska cupen utan poäng. - Vi ville såklart haft med oss mer, säger Mattias Rehnholm

VBK fick lämna Svenska cupen redan efter gruppspelet och man gjorde det dessutom utan poäng. Tre raka förluster mot i tur och ordning, Villa, Sandviken och Hammarby. I andra halvlek mot Sandviken och i sista matchen mot Hammarby fick VBK klara sig utan Joakim Andersson som hade ont i ryggen. Vi kollar först läget med Jocke och undrar hur hans rygg mår?
– Det är lugnt. Jag har haft lite bekymmer fram och tillbaka senaste sex sju år sedan, men det känns som jag haft kontroll på det. Under två år i Villa missade jag exempelvis bara en match. Men mot Saik kände jag att det högg till ganska rejält och då var det ingen mening att fortsätta. Nu känns det mycket bättre och jag räknar med att vara tillbaka i träning om några dagar.

Hur ser han då på lagets insats i de tre matcherna? Jo, dels att det är lite surt att lämna utan poäng, men också att laget fick klart för sig vad man behöver förbättra:
– Vi har haft ett ganska stabilt försvarsspel i träningsmatcherna. Därför var det väldigt bra att få de här matcherna mot bättre motstånd. Nu fick vi svart på vitt vad vi behöver träna på. Vi blev lite bolltittande ibland men gör det i perioder bra försvarsmässigt. Offensivt är vi lite ineffektiva, det är både jag och andra som skapar lägen vi borde göra mer av. Men jag känner också att om vi är på tå kan vi störa alla tre lagen senare under säsongen säger Jocke, som tar oss igenom de tre matcherna från helgen:

Villa gör en riktigt bra match mot oss. Jag pratade med Johan (Löfstedt) efter matchen och han tyckte det var deras bästa match den här säsongen hittills. Då måste vi vara prickfria och det var vi inte. Vi hade svårt att komma till lägen och hade lite problem försvarsmässigt. För egen del känns det som att jag hade gjort lika mycket nytta om jag spelat utan klubba, jag är inte alls nöjd med min insats.

Inför SAIK hade vi en riktigt skön känsla med mycket energi. I första halvlek får vi också matchen dit vi vill. Vi försvarar oss bra och vi fick ställa om en del. Vi skapar bra lägen som vi inte sätter dit samtidigt som de får göra mål på sina inspel. Det blir många sådana mål i bandyn nu, men vi måste bli bättre på att försvara oss mot det. I halvlek var känslan att vi borde haft ledningen och att vi skulle vinna. Sedan vände matchbilden lite i andra och de fick kontra.

Mot Hammarby tycker jag vi gör det bra. Men vi är lite ineffektiva.

Rehnholm ville haft med sig mer

Tränare Mattias Rehnholm säger såhär om helgen i Lidköping:
– Vi åker hem med tre förluster. Vi ville såklart ha med oss mer. Jag tycker vi är bra mot Sandviken men att vi påverkas lite för mycket av att Jocke kliver av. Mot Hammarby blir det lite mer av träningsmatch, men jag tycker att vi skapar tillräckligt för att vinna.

Hur jobbigt är det att förlora tre raka matcher?
– Inte jättejobbigt. Vi håller på att bygga något och jag tycker det finns bra perioder både offensivt och defensivt. Anfallsmässigt, som exempelvis vårt andra mål mot Sandviken där vi har många spelare högt upp i banan, vrider ur och fortsätter sätta tryck till vi skapar läget. Försvarsmässigt är det positivt när vi lyckas trycka upp laget och få med oss farten hem. Sedan måste vi vara bra i längre perioder, för vi vill ju ha resultat ganska snart, säger Rehnholm.

För VBK:s del väntar nu tre veckor av finslipning inför seriepremiären som spelas i Västerås söndagen den 15 november.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se