Pontus Vilén

Vilén klar för tre år

Pontus Vilén har är klar för tre nya år med Vetlanda BK. - Ett beslut som följer av att jag tror mycket på det här laget, säger Pontus Vilén.

Det är en rutinerad 23-åring som skrivit nytt treårskontrakt med VBK. 160 matcher och 23 mål har han redan hunnit med i VBK:s A-lagströja. Därtill ett varsitt pojk- och juniorguld sedan han 2013 kom till VBK från grannklubben Skirö AIK.
– Jag ville tänka efter lite innan jag fattade mitt beslut. Nu kom jag fram till att det för min egen utveckling var bäst att fortsätta i VBK.
– Dessutom har vi ett lag som jag tror mycket på. Vi gjorde en bra säsong överlag och kan bygga vidare nu. Det kan bli väldigt bra.

”Driver laget”

Tränare Patrik Johansson ser Pontus Viléns påskrift som jätteviktig.
– Jag tycker att han sett över säsongen var vår bäste och jämnaste spelare. Han är på plats sju dar i veckan och bidrar. Han är proffsig. Han driver laget och ger med sin spelstil energi.
– Han har haft andra anbud vilket inte är så konstigt. Nu är vi väldigt glada att han stannar hos oss. I år hade han en väldigt viktig roll i speluppbyggnaden men han har också offensiva kvalitéer som vi hoppas kunna utnyttja bättre nästa säsong.

Blir glad av omklädningsrummet

Under säsongen som gick klev Vilén fram som en av lagets mer framträdande spelare och han menar själv att säsongen som gick var den roligaste i hans bandykarriär.
– Jag kände tidigt att jag fick ett stort förtroende, vilket jag utvecklades av. Nu har klubben gett mig ett nytt stort förtroende och jag vill utvecklas ännu mer. Det är också kul att vara del av en stark grupp. Vi har hela tiden trott på oss själva och jag tycker att vi visade dem som inte trodde på oss, säger Vilén som verkligen trivs i VBK.
– Det är aldrig jobbigt att åka ner till Kullen. Även om man har haft en dålig dag på jobbet släpper allt och man blir glad när man kommer in i omklädningsrummet. Det är så man vill ha det.

Sportgruppens Martin Letterblad är nöjd med att ännu en viktig spelare skrivit på nytt kontrakt.
– Pontus är en mycket viktig spelare för oss. Han vill väldigt mycket med sin bandy och att han vill satsa på Vetlanda BK och vårt projekt gör mig väldigt glad, säger Letterblad.