Pontus Vilén

Vilén: många som tränar extra

Han var en av dem som tog det berömda ”steget” under säsongen 2018/2019. När säsongen var över förlängde han kontraktet med VBK, och fick en plats i förbundskapten Michael Carlssons observationstrupp.

– Det var lite av en chock, men också ett kvitto på att jag gjort något bra, säger Pontus Vilén.

Tycker du själv att du var bra förra säsongen?
– Ja, jag kände att det var min starkaste säsong i Elitserien. Det är kanske en klyscha, men jag kände verkligen att jag växte med förtroendet jag fick. Vilket var mitt mål.

Räknar du med ännu större förtroende och ansvar nästa säsong, särskilt offensivt?
– Jag vet inte exakt vilken roll jag kommer få nästa säsong. Jag trivdes väldigt bra i den rollen jag hade förra säsongen men vi får se hur det blir. Jag spelar där tränaren bestämmer är bäst.

Vad säger du om truppen vi har inför nästa säsong?
– Tycker det ser jättebra ut. Nu när Putte kom in också får vi bra kraft framåt. Jag tycker redan nu i juni att man märker hur laddade spelarna är. Många som vill väldigt mycket och många som tränar extra, utöver vanliga träningen.

Hur är försäsongsträningen, blir du starkare för varje säsong?
– Ja, det blir jag väl. Vi kör samma koncept med Thalin som vanligt, med små uppdateringar. Vi kör innebandy två gånger i veckan och två dagar styrka. Under semestern har vi scheman att följa, där man har tre olika alternativ beroende på om man har tillgång till gym eller inte. Mig passar det väldigt bra.

Vad ska du göra i sommar?
– Min sambo och jag har köpt hus så det är en del att pyssla med där. Jag försöker fixa så mycket jag kan, vilket tyvärr inte är så mycket. Sen ska vi åka till västkusten en vecka, och några dagar i Stockholm.