Vladimir In-Fa-Lin årets komet i svensk bandy

Bandyn i Vetlanda fortsätter att få fina utmärkelser när Svenska Bandyförbundet sammanfattar säsongen. Vladmir In-Fa-Lin har blivit utsedd till årets komet i svensk bandy.

Tidigare blev Alex Gustavsson utsedd till årets pojkspelare och vår samarbetsklubb Skirö AIK har tagit storslam med Ester Eknäs som årets flickspelare, Klara Sandberg som årets junior och Emma Drott som årets komet. Nu får bandyn i Vetlanda ytterligare en individuell utmärkelse som bevis på en stark säsong när även Vladimir In-Fa-Lin utses till årets komet.
– Oj, va kul! Det toppar ju av säsongen på ett fint sätt, säger Vladde till svenskbandy.se och fortsätter:
– Det känns otroligt kul. Jag känner väl själv att jag gjorde en ganska bra säsong, men jag hade inte väntat mig det här priset.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

”Utmärkelsen går till en spelare som varit en av Sveriges största offensiva talanger under ungdomsåren. En duktig skridskoåkare som alltid haft en offensiv tanke och som oftast tagit kortaste vägen till motståndarnas mål. I år har han blommat ut till en av landets bästa tvåvägsspelare och utvecklat såväl sina passningar som smartnessen i sitt spel, vilket har tagit honom från talangfull junior till att vara en bärande spelare i toppskiktet av svensk bandy. Han bar sitt Vetlanda till klubbens första SM-semifinal på herrsidan på 29 år och knackar redan nu på dörren till det svenska A-landslaget. Årets Komet – Vladimir In-Fa-Lin, Vetlanda BK”.

Under säsongen som gick spelade Vladde samtliga matcher för VBK i Elitserien och slutspel och var utmärkande när VBK tog sig till semifinal för första gången sedan 1995. Väl där gjorde han bland annat två mål i hemmamatchen där VBK till slut förlorade i förlängning mot Villa. 
– Det känns som att jag steppade upp lite poängmässigt, men det viktigaste har varit att jag har hittat en roll i laget som jag och övriga laget trivs med. Det känns otroligt viktigt för att laget ska fungera och för att jag ska trivas, vilket jag verkligen gör. Jag känner verkligen att jag har utvecklats match för match på nästan alla fronter. Jag har blivit mer drivande i spelet och kommit in i det här att man måste styra och ställa lite som mittfältare, säger Vladde til svenskbandy.se.

Tidigare har Joakim Carlström fått utmärkelsen som årets komet 2016. Vladde har tidigare även utnämnts till årets junior 2022. Se alla tidigare individuella utmärkelser i VBK här.

Andreas Söderman
andreas.soderman@vetlandabk.se