Ytterell i svartgult mot gulsvart

Sebastian Ytterell är som AIK-spelare för första gången tillbaka i Vetlanda. Han tror på en tuff match.

Efter en lång tid som juniorspelare och sedan också som senior valde Sebastian Ytterell att flytta till Stockholm och AIK. Då var laget nykomling i allsvenskan, i år är laget nykomling i Elitserien. Men ingen vanlig nykomling, man huserar en lång rad meriterade spelare, som ”Sebbe” njuter av att spela med.
– Många har ju vunnit allt som går att vinna och är riktigt bra, som exempelvis Ryazantsev. Man får verkligen vara på tårna på träningarna för att hänga med honom, så man lär sig mycket. Det som är mest slående med honom är hur ödmjuk han är.

AIK har under säsongen tagit 16 poäng, inklusive två derbyvinster mot Hammarby och en poäng i Lidköping. Men också fyra uddamålsförluster, som delvis grämer Ytterell.
– Jag tycker vi gjort många bra prestationer men att vi skulle fått med oss några fler poäng. Det har varit lite upp och ner, men klart godkänt ändå. Vi har många nya i laget, och jag tycker offensiven blir allt bättre i takt med att vi lär känna varandra bättre.

Matchen i Vetlanda på fredagskvällen blir ännu en viktig match i den jämna Elitserien. Det blir också första matchen i Vetlanda sedan Sebastian lämnade VBK.
– Det ska bli superkul, jag har sett fram mot den här matchen. Ska bli kul att träffa alla i Vetlanda. Sedan är det väldigt roligt att matchen gäller så mycket, en riktig fyrapoängsmatch.

Ytterell har under säsongen mest spelat back och han menar att de två senaste åren utvecklat honom som spelare.
– Framför allt har det med speltid att göra. Jag har fått mer självförtroende, vågar lite mer. Sedan känner jag mig piggare i år, jag är bättre tränad.

Han ser en tät och tuff match framför sig, där båda lagen kommer försöka akta sig för motståndarnas omställningar.
– Jag tror det kan bli lite försiktig, men samtidigt finns det så många åkstarka spelare i båda lagen, riktigt snabba spelare, så när väl lägen kommer lär det gå fort åt båda hållen.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se