Bitter förlust i svängig match

Bollnäs vinner med 7-6 efter mål i sista sekunden.

Det var inledningsvis en halvlek där det mesta av värde gick hemmalaget Bollnäs väg, Vetlanda drog tidigt på sig två utvisningar och nionde minuten kunde Helavuouri ge Giffarna ledningen efter att han blivit frispelad av Hellmyrs. Den ledningen utökades fem minuter senare, denna gången var det Christian Mickelsson som frispelades av samme Hellmyrs.

Däremellan var det ändå VBK som hade ganska så mycket av spelet, och man skapade en del chanser som nog borde ha blivit mål men där Niklas Prytz i hemmamålet stod i vägen. Vetlanda pressade stundtals högt upp i banan vilket gjorde att Bollnäs inte fick till något eget spel och heller inte något att tala om i chansväg.

Efter en halvtimmas spel så kom Patrik Johansson runt på vänsterkanten och blev sedan neddragen inne i straffområdet. En solklar straff som Jocke Andersson drog upp i Prytz vänstra kryss.

VBK skapade inte mindre än sju hörnor i första halvlek, och på den sjunde blev det till sist mål då Daniel Johansson slog in en retur från snäv vinkel. 2-2 stod sig till pausvilan, och det får nog nästan hemmalaget vara mest nöjda med även om de tappat en tvåmålsledning.

Vetlanda hade också det mesta av spelet även i inledningen av andra halvlek, och kunde i 53:e minuten också ta ledningen genom Philip Lennartsson på hörna. Innan det gått en kvart av halvleken kom också VBK:s fjärde mål, Joakim Andersson kom ensam i en spelvändning och sköt förbi både försvarare och Prytz i målet.

Men efter en hemma-timeout så ändrades matchbilden totalt. Bollnäs tryckte upp spelet högre och med mer fart, och fick till en början två snabba utvisningar. Sedan kom två lika snabba mål, först på en frislagsretur och sedan på ett överraskande skott ur snäv vinkel.

Efter denna forcering kunde Vetlanda lyfta upp spelet någorlunda, men utan att skapa några direkta chanser. I stället blev det Bollnäs som tog ledningen för andra gången i matchen, på hörna i 78:e minuten. Strax därefter hade Jocke Andersson en ypperlig chans att kvittera, men återigen var Niklas Prytz i hemmamålet i vägen.

Så i 87:e minuten verkades matchen avgöras, när Andreas Westh gjorde Bollnäs andra hörnmål. Men Vetlandas reducering kom ganska så omgående, Jocke Andersson gjorde sitt tredje mål i matchen. Bara halvannan minut senare så kvitterade Vetlanda då Patrik Johansson kom fri i vänsterläge.

Med två timeouter och ytterligare avbrott så var det gott om övertid i andra halvlek, och det sista som händer i matchen är att Bollnäs kommer i en spelvändning där till sist Samuli Helavuori kan avgöra med sitt tredje mål. Slutresultat 7-6.

Ett bittert slut på en match som mycket väl kunde ha slutat med ett annat resultat. Matchens höjdpunkter kan ses här nedanför.

Bollnäs GIF – Vetlanda BK 7-6 (2-4)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson 3, Patrik Johansson, Daniel Johansson, Philip Lennartsson.
BGIF: Samuli Helavuori 3, Oskar Olsson, Jens Wiik, Andreas Westh.
Utvisningar: BGIF 2×10, VBK 4×10
Hörnor: 9-12
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se