David Borvall räddar straff mot Villa.

Borvall räddade poäng till VBK

VBK och Villa Lidköping bjöd på en välspelad och dramatisk match i Sapa Arena på onsdagskvällen.
Dramat slutade 4-4 efter att David Borvall räddat en straff i 94:e minuten.

Det var två lag som tydligt hade snackat om tålamod som skrinnade ut på isen i Sapa arena. Det resulterade i ett ganska lågt tempo under de första minuterna. I VBK:s fall såg det även något passivt ut när Villa kunde göra 0-1 i 11:e minuten genom en frispelad Axel Ekholm. Nästa mål kom strax därefter när VBK-försvaret inte fick tag på bollen, något som Jesper Eriksson utnyttjade genom att skjuta 0-2.

Efter det radade VBK upp flera chanser. Putte var nära vid två tillfällen men blev inte riktigt vän med bollen i avgörande läge. Men i 22:a minuten blev det äntligen mål. Formstarke Daniel Johansson fick bollen och i högerläge kunde han stänka in reduceringen. Högst välförtjänt.

Kort därefter blev det också 2-2 sedan Villa plötsligt börjat slarva med bollen på ett sätt som inte är likt laget. Löfstedt satte högsta fart och serverade Putte som tredje gången gillt fick bollen i mål.

Självmål gav underläge i paus

Villas 3-2 mål kom något oväntat. Så var det också ett självmål. Tobias Nyberg styrde olyckligt bollen i eget mål efter att Felix Pehrsson stått för en fin prestation och snurrat upp VBK:s försvar.

3-2 var också resultatet i halvtid. Värt att notera från halvleken var att Villas skyttekung David Karlsson fick utgå.

VBK vände matchen

Andra halvlek började klart öppnare än den första och det var VBK som skapade de första chanserna. På den andra målchansen sköt Joakim Andersson 3-3 på ett lurigt och välplacerat distansskott.

Därefter följde en period där båda lagen skapade en del farliga chanser utan att bollen hamnade i nätet. Bland annat stod David Borvall för en makalös enhandsräddning.

Det blev till slut VBK som med 20 minuter kvar att spela tog ledningen med 4-3 efter säsongens vackraste framspelning. Jocke Andersson visade att han är mer än bara målskytt när han lyckades passa fram Daniel Johansson bakom ryggen samtidigt som han tunnlade en Villa-spelare. Danne tackade för uppvisningen genom att dundra upp bollen i nätet.

Borvall poängräddare

VBK hade sedan chanser att avgöra matchen. Istället blev det Villa som kvitterade när Philip Lennartsson olyckligt fick bollen på sig på ett sätt som helt ställde Borvall i målet.

Båda lagen gick för seger och skapade chanser. När domaren Daniel Labe blåste straff i 94:e minuten såg det ut som att både poängen skulle hamna hos Villa. Men David Borvall ville annat. När Villas ordinarie straffskytt David Karlsson inte fanns att tillgå blev det istället Martin Johansson som sköt. David Borvall var snabbt nere och räddade med benskydden. En otroligt viktig räddning.

4-4 får sammantaget ses som ett rättvist resultat i en jämn och välspelat match mellan två bra lag. VBK tog ett klart steg framåt jämfört med matchen mot Sandviken och visade att man kan mäta sig med de bästa lagen i serien.

Ny utmaning väntar på lördag då VBK åker till Zinkensdamm för match mot Hammarby.

Bild: Moa Jonsson

Vetlanda BK – Villa Lidköping 4-4 (2-3)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson 2, Joakim Andersson, Patrik Johansson.
Villa Lidköping: Axel Ekholm 2, Tim Persson, Jesper Eriksson.
Utvisningar: VBK 3×10
Hörnor: 5-8