Inför Broberg: ”Det är en konkurrenssituation om platserna”

Matcherna duggar tätt – två dagar efter Tellus är också dagen före Broberg.
– Det är bra. Även när man förlorar är det skönt att det är tajt med matcher så att man snabbt är på det igen, säger tränaren Patrik ”Putte” Johansson.

I tisdags kom äntligen den första segern för VBK när Tellus enkelt besegrades med 11-3. Efteråt var det både lättnad och glädje i omklädningsrummet, berättar Putte Johansson.

– Det var väldigt skönt att komma in i serien och ta lite poäng. Vi tycker själva att vi har gjort två godkända matcher, mot Bollnäs och Vänersborg, utan att ta poäng. Mot Tellus var vi tvungna att vinna men det är inte lätt att göra på beställning.

I matchen mot Tellus visade VBK upp ett bra tryck i anfallsspelet och vann ofta bollen högt upp i banan.

– Vi gör det bra men vi orkar inte alltid det spelet i 90 minuter. Vi försöker hitta rätt i båda delarna, vara aggressiva men ibland gå hem. Det beror också lite motståndarnas styrkor.

Nöjd med ny uppställning

VBK har de senaste matcherna möblerat om något i laget. Viktor Törner har spelat libro och Simon Lundström har kommit in i laget som back.

– Simon har jobbat hårt med att få upp tempot till eliterien. Han var värd chansen och det känns som att han har tagit den. När det gäller Törner så är han rutinerad och ger stabilitet. Matchen imorgon blir ett riktigt test, säger Putte som samtidigt betonar att Sebastian Ytterell, som inledde som libro, i allra högst grad konkurrerar om platsen.

Jesper Hvornum har de senaste matcherna fått stå vid sidan. Nu är det klart att han lånas ut till Åby/Tjureda för att få speltid.

– Han har haft problem med hjärtat så därför ligger han lite efter. Nu kan han träna för fullt men han har en bit kvar. Det är en konkurrenssituation om platserna.

Tidetorp gör första matchen

I matchen mot Broberg får en debutant också chansen. Lukas Tidetorp går in på det defensiva mittfältet.

– Vi vill hålla igång hela truppen och Lukas har gjort det jättebra i Nässjö, säger Putte.

Att matcherna nu ligger tätt tycker Putte är positivt.

– Även när man förlorar är det skönt att det är tajt med matcher, att man snabbt är på det igen.

Vad tror du det blir för matchbild mot Broberg?

– Det är två lag som spelar rätt lika, båda är duktiga i djupledsspelet. Det brukar bli bra och jämna matcher. Det blir säkert lite av ett ställningskrig och kamp om vem som tar tag i taktpinnen, säger Patrik ”Putte” Johansson.

Kristian Lönner