Inför TB: VBK:s bortafacit klart bättre än i fjol

Efter 18 omgångar har VBK tagit fem poäng mer jämfört med samma period förra säsongen.
Orsaken stavas bättre bortaspel. På söndagen åker laget till Västerås och match mot Tillberga för att jaga säsongens femte bortaseger.

Vetlanda BK har under årets Elitserie spelat in 21 poäng vilket just nu innebär en sjunde plats i tabellen. Laget har sex poäng ner till slutspelsstrecket.

Jämfört med förra säsongen är det framför bortaspelet som blivit klart bättre. Säsongens nio bortamatcher har hittills inneburit fyra segrar, en oavgjord och fyra förluster.

Det kan jämföras med förra säsongen då laget bara tog två poäng under de första nio bortamatcherna och endast sex poäng totalt.

Match mot Tillberga väntar

Fyra bortamatcher återstår för VBK som två gånger om ska resa till Västerås och Stockholm. För motståndet på söndag står TB Västerås som haft en tung säsong. Laget ligger sist i tabellen med bara fyra inspelade poäng.

För VBK blir matchen ytterligare en möjlighet att visa att man blivit bättre på bortaplan. Förra årets match vann Tillberga med 6-5 så det är VBK som jagar revansch.

De bortamatcher som sedan återstår är Hammarby (13 januari), Tellus (21 januari) och Västerås (9 februari).

Se matchen på Bandyplay

Lag P S V O F GM IM P