Nu går vi för guld igen!

Förra året vann Vetlanda BK SM-guld både i P18 och J20, i år ska vi upprepa bedriften.

Vetlandas juniorlag tre äldsta juniorlag har nu spelat färdigt sina serier. J20 krossade idag Hammarby på hemmaplan, laget vann med 18-0. Målskyttar för VBK var Pontus Nordström 6, Victor Johansson 5, Erik Norresjö 2, Albin Ottosson 2, Viktor Nyman, Jakob Jonsson och Gustav Ek. Då VBK de slutade tvåa i serien så får de möta sjuorna Sandviken, bortamatchen spelas på fredag och hemmamatchen på måndagen 5/3. I serien möttes lagen en gång, Vetlanda vann på bortaplan med 7-3.

P18 vann igår borta mot Villa/Lidköping med 5-1. Jonathan Svensson 2, Albin Rehnholm, Gustav Ek och Isac Karlsson gjorde Vetlandas mål. Även de slutade tvåa i serien och de får i kvartsfinalen möta Västerås, bortamatchen spelas redan imorgon kväll och returmötet spelas på lördag klockan 13.30. Mötet i Pojkelitserien slutade med vinst för Vetlanda, 10-3.

Guldchans även för P16

VBK:s 16-årslag avslutade serien med att vinna mot IFK Kungälv med 14-1. Målskyttar för Vetlanda var Isac Karlsson 6, August Klang 4, Filip Johansson 2 och Olle Helgesson 2. Nästa helg väntar semifinalspel i Västerås, för motståndet står Otterbäcken/Hajstorp (vinnare av P16 Väst), Tillberga (vinnare av P16 Öst) och Ljusdal (tvåa i P16 Norr).

P16B vann ett målrikt derby mot Skirö med 11-8. Filip Johansson och August Ljung gjorde fem mål vardera, sista målet stod Eric Jältborn för. Nästa söndag spelar laget tre matcher i Sapa Arena. Klockan 11 möter de Målilla/Bore i en match som spelas 2×40. Senare på kvällen möter de Åtvidaberg i två matcher som båda spelas 2×25, första matchen börjar 17.15.