Filip Bringe

Bringe ser fram mot match

Äntligen dags för match. Liksom de senaste åren är det Nässjö IF som står för motståndet i hemmapremiären.

Något senare än först beräknat ska VBK nu göra matchpremiär. Det är som bekant ett till delar nytt VBK som ställs på isen. Men det är ju i ärlighetens namn ganska mycket nygammalt. Mattias Rehnholm är åter på tränarbänken. Och i anfallet har vi tillbaka Joakim Andersson och Filip Bringe. Den sistnämnde gör därmed sin första match i VBK-tröjan sedan 2017.
– Det har varit väldigt kul att komma tillbaka. Många känner jag men några är nya. Men det har gått snabbt att komma in i laget, säger Bringe om att komma tilbaka till omklädningsrummet.

Ett tecken på att han välkomnats åter är att Gustav Wallin när Filip Bringe frågade lämnade över tröja nummer 17 till nyförvärvet från Åby.

Kul att spela match

Men vad väntar då när matchspelet ska dra igång. Naturligtvis handlar det i ett första skede om att få känna på matchspel, även om laget spelat mycket på träningarna.
– För det första ska det bli kul att få spela match. Det är ju faktiskt det som är det roliga, säger Bringe.
– Sedan handlar det mest om att komma ihop som lag, få timingen att sitta. Sedan brukar man ju i sådana här matcher välja ut några saker man vill fokusera lite extra på.

I omklädningsrummet har det gått snabbt för Bringe att komma tillbaka och känna sig hemma. Hur kommer det då vara på isen?
– Det får vi väl se, men det tar väl lite tid innan man kommer in i spelet. När man är ny i ett lag ska man hitta sin roll och hitta samarbetet med lagkompisarna.

Hoppas hitta ytorna bakom Jocke

En av lagkompisarna är även han nygammal, anfallspartnern Joakim Andersson. Hur ser Bringe på att spela ihop med honom?
– Det är klart det är kul att spela ihop med en av de bästa anfallarna i Sverige, ja i världen. Det finns mycket jag kan lära av honom. Sedan borde det ju bli en del ytor när försvararna har fullt upp med honom, som jag kan utnyttja.

VBK-spelare i NIF

VBK:s laguppställning blir klar först under tisdagen. Klockan 18 kan ni se den i våra sociala medier. Klart är emellertid att Isac Karlsson, August Klang och Pontus Nordström som alla har utvecklingsavtal med Nässjö kommer att spela i blå tröja i matchen.

Som vi tidigare meddelat kommer matchen att spelas utan publik. Efter matchen kommer ni kunna läsa reportage, se intervjuer och bilder från matchen på vetlandabk.se

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se