Bronspeng i Svenska Cupen

Seger med 6-2 (1-1) efter en utmärkt andra halvlek där Vetlanda dominerade.

Edsbyn förlorade sin semifinal med 8-3 mot Villa och blev därmed Vetlandas motståndare i Svenska Cupens bronsmatch. Inledningsvis var det Edsbyn som hade hand om det mesta av bollinnehavet och skapade den första farliga chansen efter en hörna där det tog några försök innan VBK kunde få bort bollen.

VBK å sin sida hade även idag svårt med att få passningarna rätt – åtminstone i första halvlek – men fick till ett och annat anfall där ett skott av Rauan Issaliyev var det farligaste.

Edsbyn tog ledningen efter åtta minuter. VBK klev upp när en Edsby-back ramlade med bollen på egen planhalva men blev istället överspelade när man inte lyckades erövra bollen. Fint avslut av Marius Åström och 1-0.

VBK hade svårt att få tag på Edsbyn men det gav å andra sidan inte heller så många chanser för EIF som bollade runt ganska så mycket. Då och då försökte man komma runt på högerkanten och lyckades men man fick inte ut så mycket mer än resultatlösa hörnor (en som klistrades av Topi Peuhkuri).

Vetlanda lyfte sitt spel ju längre halvleken gick men även där blev det mest resultatlösa hörnor och skott utifrån. Fram till 40e minuten då Emil Nordström – med två ramträffar hittills under försäsongen – skickade in en hörna till 1-1, en ställning som stod sig till paus.

Andra halvlek fick en helt annan matchbild där Vetlanda var klart bättre än Edsbyn. Byn började med att pressa högt då August Ljung hade några minuter kvar på en utvisning, men efter det var det bara Vetlanda som presterade ett anfallspel värt namnet.

Ledningsmålet kunde kommit något tidigare då VBK snurrade runt kring straffområdet och där Jocke Carlström till sist fick läge framför mål, men det hamnade rakt på Oscar Löfström. Istället kom det i 57e minuten genom Vladimir In-fa-lin som fick en fin träff på skott från högerläge. Och fem minuter senare var det Vladde som återigen gjorde mål, bollvinst på offensiv planhalva där till slut Emil Fedorov spelade in framför mål.

Edsbyn tog timeout men det ändrade inte spelbilden i någon större utsträckning mer än att Byn försökte få till ett bättre anfallsspel, men mer än hörnor gav det inte. De bästa chanserna stod snarare Vetlanda för.

Så såg det ut fram till 82a minuten då Jesper Grankvist försökte komma runt på högerkanten, Olle Berglund klev upp på kropp och det blev en vådlig kollision där Olle åkte på grovt matchstraff.

Det dröjde dock inte alltför länge innan Vetlanda kunde göra 4-1 genom Rauan Issaliyev, och trots en reducering strax därefter så blev det aldrig mer än några tilltrasslade situationer i Vetlandas straffområde där Topi Peuhkuri tog hand om bollen.

Istället kunde Vetlanda stänga matchen på övertid genom två mål av Axel Ekholm, slutsiffrorna blev alltså till slut 6-2 till Vetlanda och en fin tredjeplats i Svenska Cupen.

Vetlanda BK – Edsbyns IF 6-2 (1-1)
Målskyttar VBK: Vladimir In-fa-lin 2, Axel Ekholm 2, Rauan Issaliyev, Emil Nordström.
Edsbyn: Marius Åström, Teemu Määttä.
Utvisningar: VBK 2×10 + Grovt matchstraff. EIF 1×10
Hörnor: 7-11
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se