Dallas-finten Dannes specialitet

Daniel Johansson gör sin kanske bästa säsong i VBK:s A-lag. I matchen mot Vänersborg var han en av förgrundsfigurerna och avgjorde matchen med ett sent hörnmål. Men några har kanske också noterat att Johansson under säsongen vid flera tillfällen använt sig av den så kallade Dallas-finten.
– Den nötte jag mycket på bandygymnasiet. Den sitter i ryggmärgen och är bra att plocka fram när det blir lite trångt, säger Johansson.

I matchen mot Vänersborg var Daniel Johansson en av de spelare som klev fram och såg till att VBK kunde vända och vinna matchen. Det matchavgörande 4-3-målet var ett av Dannes två hörnmål.
– Det var skönt. Jag har haft det lite tungt på hörnorna i år. Men nu satt de bra.
– Sedan är det skönt att avgöra sent. Det är sådant man har med sig framöver.

VBK genomförde vändningen utan sina två landslagsspelare Johan Löfstedt och Joakim Andersson, vilket Johansson ser som ett styrkebesked.

– Vi har ju tjatat hela säsongen om att vi ska bli fler som är delaktiga. Nu fick vi ju visa att det är så, och det tycker jag verkligen vi gjorde mot Vänersborg.

Dallas-finten resultat av nötande
Danne gör sin kanske bästa säsong och har såhär långt svarat för 22 mål, men också tagit allt större del i VBK:s spel över hela banan. Dessutom märker han ut sig som den spelare i VBK som gör överlägset flest Dallas-finter. Ni vet den där finten när man drar bollen bakom kroppen och föser fram den igen. Uppkallad efter den i somras bortgångne Göran ”Dallas” Sedvall.

– Haha, ja, det har blivit rätt många den här säsongen. Det är inget jag tänkte på, utan den kommer när det blir läge. Men den är ganska effektiv när det är lite trångt. Man täcker bollen och det är ofta man får med sig något när man gör den, säger Johansson, som menar att han använde mycket tid på bandygymnasiet till att nöta den dribblingen.
– Vi var inte så många när jag gick, så det blev mycket tid till att öva olika dribblingar mot koner.

Och att nöta mot koner är också Johanssons tips till den som vill lära sig finten ordentligt.
– Det är bara att nöta. Det svåra är att göra den i hög fart, men det kommer om man bara tränar på.

Hemmapremiären glömd
I Elitseriens sista bortamatch väntar på fredagskvällen Västerås på bortaplan. Det har gått lång tid sedan hemmapremiären i november då Västerås enkelt vann med 7-3 i Sapa Arena.

– Vi har utvecklats väldigt mycket sedan dess och jag kommer inte ihåg särskilt  mycket av den matchen som var då. Nu har vi har haft ett långt uppehåll och behöver varenda minut vi kan få inför slutspelet. Det är ett bra lag vi möter, men vi är också bra, avslutar Daniel Johansson.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 6:a 24 14 2 8 145 106 30
VSK 5:a 24 15 5 4 129 81 35

Fem senaste VBK
Vänersborg (h) 5-3
Tellus (b) 8-2
Broberg (h) 4-9
Hammarby (b) 9-7
Villa (h) 4-4

Fem senaste VSK
Bollnäs (b) 2-2
Sirius (h) 8-3
Sandviken (b) 6-6
Tellus (b) 10-2
Vänersborg (h) 6-1

Senaste möten:
1/11/2017 VBK – VSK 3-7
17/12/2016 VBK – VSK 4-2

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 52
VSK: Ted Bergström 23

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 31
VSK: Simon Jansson 16