”Det ska bli riktigt roligt att få möta dem, och att få spela inför många gula fans”

Det är dags för annandagsbandy och för första gången sedan 2008 åker VBK till Motala för match på det som en gång hetter Isstadion men som nu heter XL Bygg Arena.

Det nära avståndet gör att VBK för första gången på flera år får ett rejält följe med sig på annandagen – några platser återstår i bussarna som avgår 11:30 från stationen i Vetlanda. Vill ni hugga en av de sista platserna kontakta Henrik Stålhammar på 0733-765976 så snart som möjligt. Med upp mot 200 VBK-supportrar lär det bli en härlig stämning.

Dessutom får åskådarna se ett VBK i bra form, som har fem raka matcher utan förlust och som under de elva senaste matcherna bara förlorat två. Man möter ett Motala som bortsett från plumpen mot Tellus då man förlorade med 7-2 tagit poäng mot Sirius och pressat såväl Villa, Bollnäs som Edsbyn och Västerås hemma i Motala.

-Motala är bra hemma, det vet vi. Vi har stor respekt för dem och vet att vi kommer behöva vara bra för att vinna, säger Pontus Blomberg inför matchen.

-Jag tror att man ska tänka mer på hur matcherna borta på Sirius och Kalix sett ut, än hur vår hemmamatch mot Motala såg ut. Vi accepterar att förutsättningarna ute är de som vi har inne och har därför dragit ner lite på tempot och bryr oss inte om hur det ser ut, bara vi vinner, fortsätter Blomberg som i Motala har en nära vän i Erik Ivarsson.

Det händer ju då och då att ni ställs mot spelare som ni känner väl, som ni umgås med privat. Är det speciellt?

-Nej, åtminstone för mig är det inget särskilt under matchen. Från det att jag kommer till arenan har jag bara fokus på min prestation och på att ta två poäng. Jag är inte där för att träffa nya kompisar eller umgås med gamla.

-Sedan är Erik en god vän, och när vi möttes senast i Vetlanda blev det väl någon skämtsam kommentar efter en närkamp. Men på det stora hela är det inget jag tänker på.

Efter några år då VBK vid bortamatcher runt jul fått resa långt väntar nu en bortamatch dit VBK-supportrarna kan ta sig utan större besvär, och Blomberg hoppas härlig stämning i Motala.

-Det ska bli riktigt roligt att få möta dem, och att få spela inför många gula fans.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 7:a 14 8 1 5 81 57 17
Motala 13:e 14 1 2 11 39 82 4

Fem senaste VBK
Sirius (b) 5-1
Sirius (h) 6-1
Kalix (b) 3-3
Motala (h) 12-3
Edsbyn (h) 7-3

Fem senaste Motala
Västerås (b) 6-10
Västerås (h) 2-5
Sirius (h) 1-1
VBK (b) 3-12
Kalix (b) 4-4

Senaste möten:
1/12/2017 VBK – Motala 12-3
6/1/2013 Motala – VBK 2-4

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 31
Motala: Philip Florén 10

Flest Assist
VBK: Löfstedt/Blomberg 14
Motala: Viktor Spångberg 7

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se