Drömstart gav seger mot Frillesås

2-0 redan efter tre minuter, till slut 8-3 (5-1).

Seger med 8-3 för andra gången på tre dagar, men eftermiddagens match mot Frillesås var ganska så annorlunda jämfört med den mot Vänersborg i onsdags. Vetlanda utnyttjade sina första chanser effektivt, Emil Fedorov visade fin teknik när han fick med sig ett inspel av Jocke Carlström och avslutade i mål. Och bara en dryg minut senare skickade Filip Bringe in det andra målet.

Men däremellan hade Frillesås hunnit med att sätta en boll i ribban, gästerna kom till spel med stor energi – tyvärr utan August Klang – och ett eget spel som inte gav Vetlanda chansen att erövra boll på samma sätt som mot Vänersborg. Och Frillesås var ofta uppe högt och störde Vetlandas uppbyggnad.

Vetlanda var dock bättre på att få fram målchanser, bland annat träffade Filip Bringe krysset med ett vasst skott utifrån. Nästa mål kom istället när Joakim Carlström satte 3-0 i 25e minuten med ett skott utifrån som knappast kunde varit bättre placerat intill bortre stolpen. Och 10 minuter senare kom Jocke och Emil Fedorov i ett flygande anfall där Emil var sist på bollen fram till 4-0.

Någonstans där började gästernas spel mattas av en del, de var inte lika intensiva längre, men reduceringen kom ändå genom Linus Jönsson.

Filip Bringe gjorde sin bästa match hittills, han fanns ofta tillgänglig från sin vänsterhalvplats och han hittade fram till egna lägen. Han avslutade också första halvleken med att sätta 5-1 från snäv vinkel, ett skott som var omöjligt för Johannes Gustafsson att hålla.

Gästerna inledde andra halvlek bäst. Med ny energi också av en reducering på hörna efter ett par minuter så var man lite överallt på isen och Vetlanda fick inte till så värst mycket spel. Sigge tog timeout i 57e minuten, och därefter fick Vetlanda bättre grepp om matchen igen.

I 60e minuten fick Vetlanda vänsterhörna, och för andra gången i matchen träffade Bringe målramen. Denna gång gick bollen ut till honom själv, och han kunde slå in returen till 6-2. Möjlighet att bli fyramålskytt fanns några minuter senare när VBK fick straff, men straffen gick rakt på Gustafsson. Dock följde en 10-minutersperiod då Fredrik Johansson satt utvisad där Vetlanda tog över spelet helt, precis innan han kom in slog Axel Ekholm in en hörna och innan dess hade Vetlanda lägen att göra mål (bland annat ytterligare en ribbträff).

Frillesås-timeout följde 7-2 och bortalaget hittade lite mer energi igen, men det blev också mer grinigt och hafsigt på plan. Hampus Johansson fick också idag komma in när det var åtta minuter kvar, tyvärr fick han ingen hjälp av sitt försvar som lite för snällt lät Mattias Johansson åka in från höger och göra Frillesås tredje mål direkt efteråt.

Men mycket mer än så blev det inte för gästerna, istället avslutade Jocke målskyttet fint framspelad av Pontus Blomberg när matchuret hade gått in på tillägstid.

VBK är nu på andra plats i Svenska Cupens södergrupp, en poäng bakom Villa och två före Gripen som dock har spelat en match mindre. Just Gripen är också nästa motståndare, nästa söndag i Hydro Arena.

Vetlanda BK – Frillesås BK 8-3 (5-1)
Målskyttar VBK: Filip Bringe 3, Joakim Carlström 2, Emil Fedorov 2, Axel Ekholm.
Frillesås: Linus Jönsson 2, Mattias Johansson.
Utvisningar: VBK 1×10, Frillesås 2×10
Hörnor: 8-7