Dubbla förluster i junior-slutspelen

Förlust 5-3 för P19, och 10-8 för P17.

Både P19 och P17 ställdes mot Villa-Lidköping i semifinalerna i det finalspel som avgjordes i helgen, och tyvärr blev det förlust i bägge matcherna. I fredags kväll spelades semifinalen i P19, Villa gjorde mål på sina tre första chanser och ledde med 3-0 efter dryga 17 minuter. Vetlanda hade det mesta av spelet men fick inte ut något av sina chanser, inte minst tack vare Villas målvakt Arvid Torstensson. Men det ska också sägas att Vetlanda borde fått en straff i första halvlek vid ställningen 3-1. 

4-1 i paus blev till 4-3 med 10 minuter kvar, men närmare än så kom inte Vetlanda utan strax innan slutet kunde Villa avgöra genom att sätta 5-3. Vetlandas mål av Vladimir In-fa-lin 2 och Isak Cronvall.

I semifinalen för P17 bjöds det på två helt olika halvlekar. Vetlanda gjorde en otroligt fin första halvlek och gick till vilan med en femmålsledning, 7-2. I andra halvlek trampade serievinnarna gasen i botten, fick tidigt med sig reduceringmål och med en dryg kvart kvar var det kvitterat. VBK återtog ledningen, men Villa kvitterade igen och kunde avgöra med två mål på övertid. Slutsiffrorna 10-8 till Villa-Lidköping. Ludvig Tejmark 3, Anton Gustafsson 3, Oliver Parkner och Lukas Corin stod för Vetlandas mål, dessutom hade Alex Gustavsson fyra assist.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se