Dubbla segrar mot Motala för juniorlagen

Vinst med 10-0 för P17, och P19 åkte hem med 8-3 i bagaget.

I lördags spelade Vetlandas P17 hemma mot IFK Motala och det blev en klar seger med 10-0. Målskyttarna var Vladimir In-fa-lin 4, August Ljung 3, Ludwig Westerling, Måns Racov och Filip Johansson. Nästa match spelas på lördag då de åker till Motala för ett returmöte. I en haltande tabell ligger Vetlanda femma, två poäng bakom serieledarna Västerås.

 

Motala var också motståndet för P19, i en match som på grund av blåst och regn spelades 3×30 var det Motala som tog ledningen med 2-0 när det gått en kvart. Men vid första pausen så hade VBK gjort fem mål, och sedan ytterligare tre innan det var dags för sidbyte och motvind i andra halvlek. Enda målet som föll efter det var Motalas och matchen slutade alltså 8-3 till Vetlanda. Isac Karlsson stod för fyra mål, övriga målskyttar var Emil Nordström, Adam Lisell, Alfons Degerstedt och Gustav Ek, Gustav stod dessutom för fyra assist. På söndag spelar laget borta mot Villa Lidköping. Vetlanda leder för tillfället den södra serien, en poäng före Villa som dock har spelat en match mindre.

 

Skirö/Vetlanda spelade i Ungdomsallsvenskan mot Frillesås/Sunvära i lördags kväll, och även där blev det vinst. Anton Edvinsson stod för hälften av hemmamålen i en match som slutade 12-5. Adam Lisell 3, Linus Sandqvist, Jakob Henrysson och Olof Götselius var övriga målskyttar. Nästa match spelas 21 december, hemma mot Mölndal/Höjden.

 

I U16A spelade Vetlanda hemma mot Lidköpings AIK, i en målrik match var LAIK för svåra och de kunde till slut vinna med 9-7. Ludwig Westerling gjorde fem av Vetlandas mål, Isac Khakpour och William Reuser hamnade också i målprotokollet. På fredag kväll spelar laget borta mot Nässjö, och på söndag åker de till Kungälv.

 

VBK Gul spelade i U16B hemma mot Fredriksberg i lördags och förlorade med 5-2, Alexander Sundberg gjorde bägge målen. Samtidigt spelade VBK Svart mot Tranås i samma serie och de vann med 5-2. Fem olika målskyttar i matchen: Amel Softic, Oliver Eriksson, Anton Gustafsson, Kevin Degerstedt och Emil Karlsson. På lördag spelar VBK Gul borta mot Jönköping medan VBK Svart spelar hemma mot Tjust, matchstart 12.15.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se