Axel Ekholm

Ekholm trivs i nya laget

Axel Ekholm har kommit på plats i Vetlanda. Han trivs med sina nya lagkamrater och ser fram mot matchen mot Vänersborg.
– Har vi kul kommer vi spela bra, och vi har kul i det här laget, säger han.

I förra helgens säsongspremiär mot Nässjö presenterade sig Axel Ekholm för sin nya hemmapublik genom ett göra ett av VBK:s totalt åtta mål.
– Det var kul att komma igång. Vi började inte så starkt, men det blev bättre i andra. Då var det riktigt rolig och vi spelade med många delaktiga spelare.

Under veckan som varit har VBK kunnat sätta igång träningen på stor is ordentligt. Ännu är övningarna relativt enkla och handlar till stor del om att komma igång med klubb och boll.
– Vi är många nya spelare och vi kommer behöva lite tid för att hitta varandra. Det kommer vara mycket upp och ner. Vissa matcher kommer det sitta väldigt bra, andra matcher kommer vi ha svårare att hitta varandra, säger Ekholm som är en av de nya spelarna inför säsongen.

Axel skötte försäsongsträningen i Lidköping och Kungälv, innan han flyttade till Vetlanda för några veckor sedan. Och han låter glad när han beskriver sina första veckor i sina nya klubb.
– Det är många killar i samma ålder, och ett gött gäng att komma till. Jag har känt mig väldigt välkommen. Vi har mycket roligt och det tror jag kommer vara en nyckel till att vi gör en bra säsong.

På fredagskvällen väntar i elitseriemotstånd i form av IFK Vänersborg. Men motståndet är inget Axel Ekholm fäster någon vikt vid, istället är det fokus på egna prestationen.
– Det är en försäsongsklyscha, men vi kommer fokusera på våra grejer. Vi har några grejer vi vill sätta. Men har vi kul kommer vi spela bra, och jag lovar att vi kommer kämpa hårt.

Debut för finska nyförvärv och skadeuppdatering

Vid matchen kommer Eetu Peuhkuri och Emil Fedorov göra debut i den gulsvarta tröjan. Dessutom blir det säsongsdebut för Jonathan Svensson och Albin Rehnholm.

Adam Rudell missar matchen på grund av en lättare skada, men kommer snart vara åter i spel.
Jesper Hvornum slänger gipset på onsdag och är snart åter i matchtruppen.
Simon Lundström har brutit nyckelbenet och är borta från spel i ca fyra veckor.

Matchen kan ses på Bandypuls.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se