Familjematch mot Sandviken

VBK tar emot Sandviken och det är något av en familjematch med två tränare vid sidan som har söner på isen.

VBK tar emot Sandviken, som vanligt ligger de i toppen av tabellen. Men i år är det möjligen någon mer överraskande än det varit de senaste 25 åren. Många var de som trodde att tappen av Linus Pettersson och Erik Säfström skulle innebära att SAIK till slut tog några kliv ner i tabellen. Men Viktor Bergling är en bra ersättare till Pettersson på liberon, dessutom hämtade man hem rutinerade Joakim Bergman från Falun. Naturligtvis saknas Erik Säfström, men på andra halven har Albin Arisniemi fortsatt längs den utvecklingskurva som förra säsongen tog honom hela vägen till landslaget. Daniel Berlin styr och ställer på mitten och har runt om sig rutin i form av Dennis Henriksen, David Brodén och Linus Forslund samt en del yngre spelare som varit med några år, exemplifierat av 97:orna Hannes Edlund, Jesper Jansson och Oscar Stadin.

Familjematch

Matchen mellan Vetlanda och Sandviken kan tituleras familjematch, genom att tränare i Vetlanda Mattias Rehnholm ju har sin son Albin i laget, medan Sandvikens tränare Joacim Forslund har sönerna Rasmus och Linus i laget. Vi kollade läget med pappa Forslund och son Rehnholm inför matchen. Vi börjar med Joacim Forslund.

Vad är du mest nöjd med under säsongen som varit för Sandvikens del?
Nöjd med det mesta. Vet inte vad jag är mest nöjd med. Vi har spelat skapligt, tagit skapligt med poäng och vi håller på med en generationsväxling som jag tycker går ganska bra.

Vad kan ni utveckla under andra halvan av säsongen?
Jag är nog nöjd om vi lyckas hålla i det vi gjort första halvan. Det är en lång säsong och det kan komma att gå upp och ner lite beroende på hur det blir sjukdomar. Vi har en ganska tunn trupp. Jag är nöjd om vi går till slutspel och väl där vill man ju gå så långt det går.

Vad tror du det blir för match mot Vetlanda?
Det är en svår bortamatch. Jag tycker alltid det är klurigt att komma ner till Vetlanda. De är ju inblandade i den hårda striden kring strecken och det finns inga lätta matcher. Gör vi en bra match och får med oss en poäng är jag nöjd. Igår såg jag matchen vi spelade mot dem i höstas och slogs av att det var en konstig match. De gjorde sina mål enkelt, men såg också lite trötta ut. De hade väl varit sjuka då.

Hur är det att ha två söner i laget?
Det är kul. Nu i SAIK är första gången jag har dem, jag hade dem inte ens när de var ungdomar. Jag tyckte det var ett bra läge nu. De var OK med det, de är etablerade spelare som har varit med om ganska mycket. Jag tänker faktiskt inte särskilt mycket på att de är där.

Finns det tillfällen då faderskänslor tar överhand?
Jag har nog kommit förbi det. Det är möjligt om det skulle bli en akut skada att man skulle reagera lite starkare inledningsvis. Men när Linus bröt armen förra säsongen var det mer att jag kollade om han kunde spela andra halvlek. Då är man så fokuserad på matchen och vinna den att man inte tänker på det.

Albin Rehnholm

Vad är du mest nöjd med under säsongen som varit?
Jag tycker att vi har hittat ett spel som vi vill spela, nu återstår bara att göra det bättre. För egen del är jag ganska nöjd med första delen av säsongen.

Vad kan ni utveckla under andra halvan?
Vi behöver få till ett mer stabilt spel som alla känner sig trygga i. Som ger oss möjlighet att skapa fler chanser och sätta defensiven bättre.

Vad tror du det blir för match mot Sandviken?
Det är en tuff match. Det är det gamla vanliga – hålla tätt bakåt, spela enkelt, inte sätta oss själv i dåliga lägen.

Hur är det att ha pappa som tränare?
Det är inga problem. Jag är van vid det. Jag hade honom junioråldern och jag tänker verkligen inte på det

Finns det tillfällen då det är jobbigt?
Nej jag tycker inte det. Han är väldig rak i vad han tycker om mig som bandyspelare så det blir aldrig konstigt.

Är det jobbigt att folk frågar om det hela tiden?
Haha, nej, det spelar ingen roll. Och det är inte så ofta någon frågar om det.

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 12:a 14 3 4 7 62 84 10
SAIK 3:a 13 1 2 3 63 48 18

Fem senaste VBK
Motala (b) 5-5
Frillesås (b) 3-4
Vänersborg (h) 5-5
Villa (b) 2-8
Motala (h) 6-10

Fem senaste SAIK
Broberg (h) 6-4
Edsbyn (b) 1-1
Villa (b) 3-5
Broberg (b) 4-4
Edsbyn (b) 5-5

Senaste möten:
2020/11/25 Sandviken – VBK 11-6
2019/12/28 VBK – Sandviken 4-7

Genom tiderna:
VBK – SAIK 69 20 5 44 270-361

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 17
SAIK: Hannes Edlund 17

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 13
SAIK: Daniel Berlin 10

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se