Fem Vetlanda-spelare i U19-landslaget

Till helgens landslagsläger i Uppsala har fem VBK-spelare tagits ut. Dessutom fortsätter P16 att bjuda på målfest, och P14 har vunnit ännu en cup.

Till veckans landslagsläger i Uppsala har fem VBK-spelare tagits ut. Dessutom fortsätter P16 att bjuda på målfest, och P14 har vunnit ännu en cup.

 

P19-landslaget samlas på onsdag för att spela internmatcher och förbereda inför VM, till lägret har förbundskaptenerna Mattias Rehnholm och David Karlgren bland andra tagit ut Albin Rehnholm, Emil Nordström, Jonathan Svensson, Gustav Wallin och Linus Toresson. VM spelas sista helgen i januari i Krasnojarsk.

 

Vetlandas J20 spelade igår borta mot IFK Vänersborg, en match som vanns med 6-4. Pontus Nordström stod för inte mindre än 5 av målen, Jonathan Svensson var också målskytt och vi kan notera att Albin Rehnholm passade till fyra mål. Nästa söndag spelar de hemma mot Nässjö, matchstart 11.30.

 

I Pojkelitserien åkte VBK på en ny förlust i onsdags, hemma mot Nässjö. Matchen slutade 4-8 och William Westerling och August Klang gjorde Vetlandas mål. Nässjö gjorde dessutom två självmål. I lördags gick de bättre när de spelade mot Vänersborg på bortaplan, det blev vinst med 7-3. Isac Karlsson 3, Alfons Degerstedt 2, Gustav Ek och Linus Sandqvist stod för målskyttet. På lördag spelas nästa match, borta mot Västerås.

 

I fredags spelade P16 borta mot Nässjö och det blev återigen många mål, denna gången vann de med 19-6. August Ljung och Filip Johansson gjorde 7 mål vardera, Vladimir In-fa-lin 3, Lukas Fernqvist och Måns Racov gjorde de två sista. Måns stod dessutom för 5 assist. På söndag klockan 16.00 spelar de hemma mot IFK Vänersborg/Blåsut.

 

Vetlandas duktiga 14-årslag var i lördags och spelade Stena Cup i Nässjö. Liksom i CCM Cup mötte de Nässjö i finalen, och även denna gången blev det vinst. Segern skrevs till 8-2. Stort grattis!

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se