Finalförlust för P19 i Svenska Cupen

Klar vinst för Villa. 07-laget segrare i Stjärnkliniken Cup i Katrineholm.

Vetlandas P19 var i helgen i Lidköping för slutspel i Svenska Cupen. Igår mötte laget Sirius i semifinalen och det var motståndarna som var hetast i första halvlek, Sirius hade vid två tillfällen tremålsledningar och ledde i halvtid med 5-3. Vetlanda gick ikapp och förbi innan Sirius fick igång sitt målskytte igen och kvitterade till 7-7 i 85e minuten. Det var också ställningen efter 90 minuter, och i Sudden Death kunde August Ljung avgöra till Vetlandas fördel.

Dagens final mot Villa/Lidköping var länge målmässigt jämn men i andra halvlek drog det iväg och Villa tog en klar seger med 9-2.

Bättre gick det för VBK 07 som spelade Stjärnkliniken Cup i Katrineholm. I gruppspelet ställdes VBK mot Gripen, Hammarby, Motala/Tranås och Sandviken, det blev fyra vinster med totalt 36-2 och med bra spridning på målskyttet. I semifinalen blev det vinst med 5-0 mot GT/76 och i finalen blev det återigen match mot Sandviken. SAIK tog ledningen i matchen men VBK vände och vann med 4-1. Det var också fjärde gången som Vetlandas 15-årslag vann denna cup. Laget bestod av Elias Karlsson, Esther Eknäs, Theo Bohman Käck, Hugo Karlsson, Oliver Parkner, Ludvig Hägglöf, André Hildorsson, Gideon Drott, Emil Nilsson, Gustav Jonsson, Alex Gustavsson, Love Nordh, Carl Waldmann, Ludvig Tejmark, Olof Waldmann och Alex Bergvall. Stort grattis till er.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se