Förlust mot IFK Motala

Vetlanda tog emot IFK Motala på lördagseftermiddagen i en sista träningsmatch inför Svenska Cupen nästa helg, och det var Vetlanda som öppnade målskyttet i åttonde minuten när Emil Fedorov fick bollen långt bak i straffområdet och vispade in bollen bakom Jussi Aaltonen. Utöver det var det dock inte många chanser för VBK, man skapade några hörnor som strök tätt utanför eller över, men oftast kom man inte alls förbi ett tätt Motala-försvar.

 

IFK var hetare på andrabollar och ställde om ganska så kvickt, det var också IFK som gjorde de två nästa målen i matchen. Först Erik Ivarsson som styrde in ett inspel, och därefter fick Viktor Spångberg slå in en hörnretur. Då hade det gått 23 minuter av matchen, men resten av halvleken bjöd inte på något större skönspel, särskilt inte från Vetlandas seda, men Motala kämpade på mer utan att för den delen skapa särskilt mycket.

 

Vetlanda hade mer av spelet i inledningen av andra halvlek och Daniel Johanssons kvittering i 56:e minuten kom inte ologiskt, även om vi kanske inte hade väntat oss att det skulle ske genom ett frislag från 25 meter. Men efter det tog Motala över matchbilden och hade mer av spelet på offensiv planhalva, alldeles för många gånger efter att ha erövrat bollen på mittplan, och de anfall VBK hade var korta och ofarliga.

 

Inte för att IFK skapade så mycket i chansväg de heller men till slut hittade de ändå fram till Philip Florén i ett friläge som han förvaltade. Med fem minuter kvar hade Motala ett gyllene läge att utöka ledningen, men straffen de ordnade fram sköts utanför. Vetlanda satsade framåt de sista minuterna och kunde med lite mer marginal på sin sida fått till en kvittering, särskilt när Aaltonen i bortamålet räddade ett skott via stolpen, men 2-3 stod sig tiden ut och det kan inte sägas att det var orättvist.

 

Nästa helg spelas som sagt Svenska Cupen, vi återkommer med mer information men Vetlanda inleder turneringen på fredag eftermiddag med en match mot Västerås. Nästa hemmamatch i Hydro Arena spelas 20 oktober mot Frillesås, innan dess ska också World Cup i Sandviken spelas.

Vetlanda BK – IFK Motala 2-3 (1-2)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov, Daniel Johansson.
Motala: Erik Ivarsson, Viktor Spångberg, Philip Florén.
Utvisningar: VBK 2×10
Hörnor: 11-6
Matchrapport

Laguppställning