Förlust mot Sirius

Marginalerna inte riktigt på Vetlandas sida i match som slutade 2-4 (1-2).

Att det inte riktigt var Vetlandas kväll kanske märktes redan i inledningen. Stolpträffar två gånger om innan det ens gått fem minuter, och istället var det Sirius som kunde ta ledningen på hörna efter tolv minuter. Energinivån i matchen var bättre än passningsspelet, därför var det relativt enkelt för båda lagens försvar att hålla anfallen från att skapa målchanser. Och när man – främst Vetlanda i första halvlek – kom till skott så var skärpan inte riktigt där.

Vid två tillfällen öppnades ytor och då kom också två mål. Först hittade Jonathan Svensson fram till Axel Ekholm med en fin lyftning, och Axel spelade till Joakim Andersson som kvitterade till 1-1. Men kort därefter så återtog gästerna ledningen efter en lika fin lyftning från Nils Bergström till Arvid Tapper.

Det var också de målen som föll i första halvan, och om den var jämn så kom Sirius ut som det hetare laget i andra med bättre skridskoåkning och passningsspel. De kunde utöka till 1-3 efter sex minuter, och Vetlandas uppförsbacke blev inte mindre brant av att passningarna i uppspelsfasen sällan satt exakt där de skulle. Det blev ofta mer åkningar än passningsspel, och därmed också korta anfall.

Därmed inte sagt att Vetlanda helt saknade möjligheter, man radade upp hörnor och ett par gånger om var bollen så när på att slinka in. Istället krävdes det ett fantastiskt skott från Emil Fedorov i 78e minuten för att Vetlanda skulle krypa närmare, efter en period då VBK också varit det hetare laget. Men det väckte också Sirius en del som skapade två riktigt vassa lägen, och när Vetlanda mot slutet låg på för att försöka kvittera så spelade man bollen istället till Tim Bergström Heramb som kunde avgöra med sitt andra och Sirus fjärde mål.

Vetlanda BK – IK Sirius 2-4 (1-2)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson, Emil Fedorov.
Sirius: Tim Bergström Heramb 2, Arvid Tapper, William Liw.
Utvisningar: VBK 1×10, Sirius 1×10
Hörnor: 12-6
Matchrapport

Laguppställning