Förlust mot Vodnik i World Cup

2-4 (0-1) efter mål av Emil Fedorov och Pontus Vilén.

Vetlanda ställdes mot ryska Vodnik i sin första match i World Cup. För motståndarnas del var det den andra matchen, de vann sin inledningsmatch mot Bajkal Energy på onsdagskvällen 3-1.

Inledningsvis var det två ganska kompakta försvar där Vodnik hade mer av bollen och ändå kändes något vassare. De tog också ledningen i åttonde minuten. Därefter fick Vetlanda bättre fart på sitt spel men utan att kunna hota ordentligt. Det dröjde till 13:e minuten innan VBK fick iväg första skottet på mål, och några minuter senare vaskade man fram första riktiga chansen efter en lyftning in i straffområdet.

Tempohöjningen gav ett par Vodnik-utvisningar och öppnare spel, men när även VBK drabbades av en utvisning så var det snarare ryssarna som tog bättre tag i spelet. Medan Vetlanda mest fick till skott utifrån så tog sig Vodnik närmare mål. Bland annat fick David Borvall stå för ett par enastående parader några minuter innan paus, 0-1 stod sig till vilan.

Andra halvlek bjöd på mycket öppnare spel där Vetlanda hade fler spelare med sig framåt, men där man också bjöd på större ytor bakåt. Samtidigt satsade även Vodnik mer och VBK drog på sig utvisningar, och till slut även en straff som gav 2-0 till ryssarna.

Precis när utvisningarna var på väg att ta slut utnyttjade Vetlanda ett snabbt inslag där Emil Fedorov kunde ta sig igenom och sätta reduceringen. Timeout och mer energi gav upphov till hörnor och sedan två snabba Vodnik-utvisningar, men slarv i uppspel och sedan alldeles för passivt försvarsspel gjorde att ryssarnas stjärna Dergaev fick vandra igenom och sätta 3-1.

Hoppet var inte helt ute, 2-3 kom på övertid efter matchens snyggaste anfall där bollen till slut hamnar hos Pontus Vilén inne i straffområdet. Efter avslag med bara sekunder kvar av matchen satsade Vetlanda fullt framåt, istället blir det en lyra från Vodnik som blir till friläge och 2-4.

Det blir också slutresultatet i en match där Vetlanda en stor del av tiden fick jaga mot ett tätt försvar utan att riktigt få grepp om motståndet. Vetlandas nästa match spelas imorgon klockan 13 mot Bajkal Energy.

Vetlanda BK – Vodnik 2-4 (0-1)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov, Pontus Vilén.
Vodnik: Aleksei Ibatulov 2, Evgeny Dergaev, Dmitry Ivanov.
Utvisningar: VBK 4×6, Vodnik 4×6, 1×3.
Hörnor: 5-3
Matchrapport