Från Jenisej till Nässjö för Vilén

Förra veckan var det matcher i landslagströjan mot Jenisej, till helgen blir det VBK-match mot Nässjö. - Kul att spela matcher, säger Pontus Vilén.

Tillsammans med Tobias Nyberg var Pontus Vilén förra veckan i Krasnojkarsk och spelade tre matcher med det svenska landslaget mot Jenisej.
– Det gick snabbt. Jenisej hade ju betydligt fler pass på stor is än vad vi hade. För några av oss var det ju första passen, säger Vilén som blev tvåmålsskytt i första matchen som Sverige vann.
– Vi orkade bra i första matchen, men sen var det tungt. Vi fick åka mycket skridskor och jag hade kramp i framsida lår i slutet av matcherna. Det är stor skillnad på att gå från försäsongsträning till matcher. Men jag tycker ändå vi gjorde det rätt bra efter förutsättningarna.Vi var många som aldrig hade spelat ihop förut.

Resan till Ryssland var naturligtvis lärorik för Vilén. Hallen i Krasnojarsk var så häftig som lagkamraterna Gustav Wallin och Albin Rehnholm som var där och spelade junior-VM i våras skvallrat om. Intresset var stort och Pontus beskriver resan som ”otroligt kul”. Men nu börjar nästa resa för honom, nu ihop med VBK. Första anhalt blir träningsmatch mot Nässjö IF på lördag kl 13:15.
– Ska bli kul att sätta igång med laget. Vi ska först och främst försöka hitta tillbaka till vårt spel från förra året, men sedan måste vi utveckla det. Vi vill bli bättre. Nu har vi en del nygamla spelare och vi kommer behöver hitta spelet, men det är ju det man har försäsong till. Vi ska bygga något vi tror på, säger Pontus Vilén.

Läs om entré och vad som händer runt matchen på lördag i Hydro Arena.

Daniel Engström Stenson
daniel.engstrom-stenson@vetlandabk.se