Full pott för juniorlagen

Fem matcher under helgen och lika många vinster.

I helgen tog Vetlanda P19 revansch för förlusterna mot Kungälv och Sirius. I lördagens match mot Kungälv var det länge målmässigt jämnt men VBK drog ifrån mot slutet och segern skrevs till 6-2. Målskyttar var Alexander Sundberg, Lukas Lagerqwist, Noah Gummesson, Eric Jältborn, Axel Carlsson och Isak Jakobsson. 

Mot Sirius var det också jämnt, och dessutom målsnålt. Sista målet i matchen föll i 55e minuten då Sirius reducerade till 3-2, en stund därefter räddade Gabriel Stålhammar i VBK-målet en straff. Vetlandas mål gjordes av Lukas Lagerqwist, Melker Lindqvist och William Reuser. I serien är Vetlanda nu tvåa, på behörigt avstånd bakom Edsbyn. Hälsingarna står för motståndet i nästa match, den 29 januari efter ett uppehåll för VM.

VBK P17 spelade mot Nässjö och Sirius. Trots att det bara blev 2-0 mot NIF så var det en högst ojämn match där bortalaget fick till sin första farlighet i slutminuterna när de tilldömdes en straff, som räddades av Alexander Nilsson. Innan dess hade VBK visat upp olika sätt att inte göra mål när man hade läge, de två mål som gjordes stod Lukas Corin och Vilgot Lindh för.

Betydligt effektivare var laget mot Sirius. Då stod motståndarna för ett bättre anfallsspel än vad Nässjö gjorde, men då VBK också hade ett bra försvarsspel kunde man gång på gång straffa motståndarna med omställningar efter att ha brutit på egen planhalva. Dessutom var avsluten bättre, och Vetlanda vann till slut med 13-1. Ludvig Tejmark stod för VBKs tre första mål och sedan ytterligare två. Övriga målskyttar var Anton Gustafsson 3, Alex Gustavsson, Vilgot Lindh, Emilio Stålhammar, Lukas Corin och William Eek. Vi kan också nämna att Alexander Nilsson inte bara räddade ytterligare en straff, utan också hade tre assist.

Även P17 har uppehåll för VM – Alexander Nilsson är som bekant uttagen – och laget spelar sin nästa match borta mot Vänersborg 28 januari. Den 29 januari är det match hemma mot Edsbyn, matchstart 11.30.

Helt spelledigt är inte laget då en stor del av dem också spelar med 16-årslaget i U17 Regional. Där väntar matcher borta mot Surte på lördag, och hemma mot Mölndal på söndag klockan 16.00. Nu i helgen vann de hemma mot Gripen med 12-1. Målskyttar då var Ludvig Tejmark 3, Gideon Drott 2, Vilgot Lindh 2, Theo Bohman Käck, Ludwig Hägglöf, Gustav Jonsson, Alex Gustavsson och Love Nordh.

För laget i Division 2 var det spelledigt, härnäst väntar två fredagsmatcher. 20 januari klockan 21.00 är det derby mot Skirö B, och den 27 januari åker de till Ronneby för match mot Fredriksberg.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se