Hattrick av Emil Fedorov mot Motala

Seger med 6-3 (3-3) i näst sista träningsmatchen.

Matchen kunde knappt börjat på sämre sätt för Vetlandas del med först ett bortdömt mål framåt, och sedan två Motalamål efter sex minuter. När sedan 0-3 föll i 20e minuten så såg det än värre ut, och även om det inte direkt speglade chansutdelningen så var det ändå IFK som var det klart hetare laget både i offensiven och defensiven. Vetlandas första reducering kom strax efter, men det kom mer som en överraskning att man kunde spela sig förbi Motalaförsvaret – ett samarbete mellan Eetu Peuhkuri och Emil Fedorov – och ett undantag sett till de första 30 minuterna. Både i anfall och försvar såg det ut att vara för utspritt, passningar satt inte där det skulle och Motala kunde relativt enkelt spela sig igenom mittfältet.

Men efter 30-35 minuter så tog Vetlanda tag i matchen, istället för att Motala kunde mota anfallen tidigt så kom VBK längre in mot straffområdet och IFKs anfall hade svårare att utmana hemmaförsvaret. Det gav också utdelningen två gånger genom Jocke Andersson som såg till att ställningen var 3-3 i halvtid.

Matchbilden cementerades i andra halvlek med bättre passningsspel och skridskoåkning, och man tog en tidig ledning genom Emil Fedorov framspelad av Axel Ekholm. Motala å sin sida hade inte mycket att komma med framåt, ett par resultatlösa hörnor skapades men i övrigt hade Vetlandas försvar bra kontroll och gav inte anfallarna mycket utrymme alls. Även om det bara var ledning med ett mål så kändes det inte som att bortalaget direkt hotade att kvittera.

Istället blev det Vetlanda som utökade två gånger om i slutet av matchen. Först Axel Ekholm från nära håll efter fint förarbete av Albin Rehnholm, och sedan kunde Emil Fedorov sätta sitt tredje efter en spelvändning där det var fler anfallare än försvarare i Motalas straffområde.

Just Emil Fedorov kan framhållas lite extra tillsammans med Axel Ekholm. Dessutom gjorde Måns Racov debut med en stabil insats som vänsterback redan från start.

Nästa träningsmatch, den sista innan premiären, spelas på lördag klockan 15.00 hemma mot Frillesås.

Vetlanda BK – IFK Motala 6-3 (3-3)
Målskyttar VBK: Emil Fedorov 3, Joakim Andersson 2, Axel Ekholm.
Motala: Philip Florèn, Artem Feroyan, Viktor Hulthammar.
Utvisningar: VBK 1×10, IFK 2×10
Hörnor: 7-2
Matchrapport

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se