Inför Bollnäs

VBK ska försöka studsa tillbaka från insatsen mot AIK när man har emot Bollnäs.

Dags för gulsvarta matchen med flera blåvita inslag. När VBK möter Bollnäs är det förmodligen inte färre än sex finska spelare på isen, tre i vardera lag. Vi lät vår finske nummer 74, Eetu Peuhkuri berätta om de tre finska spelarna i Bollnäs.
-Riku Hämäläinen är snabb och kvick, Saku Hämäläinen har ett bra skott, Ere Verhälä spelade jag med i Veiterä förra säsongen. Han är en defensivt skicklig halv eller back med ett bra skott.

Vad har ni sagt efter AIK-matchen?
-Det var en dålig insats och det vet vi. Men vi måste släppa den och inte gräva ner oss. Vi kan inte tänka för mycket på det vi inte gjorde bra, för då finns risken att vi fastnar där. Vi spelar många matcher på kort tid, så det gäller att gå vidare.

Vad behöver ni göra annorlunda mot Bollnäs?
-Framför allt måste defensiven vara tät. Det gäller mot alla lag i den här serien. Alla lag är bra i den här serien. Jag tror nyckeln sitter där för vi kommer göra mål framåt. Jag tror också att Bollnäs kommer vara ett lite annat lag den här säsongen mot vad de varit tidigare. Med Riku, Saku och en del andra spelare kommer de spela med mer fart än de kanske gjort tidigare.

Nu har du varit tillbaka i ungefär två månader. Hur har det känts att vara tillbaka i VBK? Och på en delvis ny position som defensiv mittfältare.
På ett sätt känns det som om jag aldrig varit borta. Samtidigt har det varit lite nytt, med nya lagkamrater som man ska lära känna. Men jag känner att jag är med i matchtempot och jag trivs i rollen som defensiv mittfältare. Jag tror det är där jag kan hjälpa laget bäst.

Bollnäs har precis som VBK två förluster på elitseriens tre inledande omgångar. I Bollnäs fall två 1-5-förluster, först i Västerås, sedan hemma mot Broberg. En förlust som säkert sved. Däremellan gjorde man en stark insats i Sandviken där man spelade 6-6. Bollnäs har inför säsongen förutom från Finland även hämtat förstärkning från Edsbyn i form av Hans Andersson som naturligtvis är viktig för hälsingarna. Hittills har Patrik Nilsson inte kunnat spela denna säsong på grund av en skada.

 

Se matchen på Sportbladet Play

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 11:a 3 1 0 2 10 23 2
BGIF 12:a 3 0 1 2 8 16 1

Fem senaste VBK
AIK (b) 2-10
Villa (h) 2-8
Tellus (b) 6-5
Frillesås (h-träning) 7-5
Motala (h-träning) 6-3

Fem senaste BGIF
Broberg (h) 1-5
SAIK (b) 6-6
Västerås (b) 1-5
Edsbyn (b-träning) 4-1
Hammarby (h-ExTe) 4-6

Senaste möten:
2021/02/03 VBK – Bollnäs 9-1
2021/01/23 Bollnäs – VBK 7-3

Genom tiderna:
VBK – BGIF 39 11 9 19 151-180

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson, Filip Bringe 3
BGIF: Philip Flodstam 2

Flest Assist
VBK: Joakim Andersson, Albin Rehnholm, Axel Ekholm 2
BGIF: 6 spelare 1 assist

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se