Inför andra kvartsfinalen

VBK tar emot Sandviken för kvartsfinal 2.

Det ska, trots allt, spelas bandy i Vetlanda på fredagskvällen. Det är den andra kvartsfinalen i en serie bäst av fem. Första matchen vann Sandviken med 5-4. Det var nära att VBK tog det till förlängning när man återigen visade sin styrka sista kvarten. Vid ledning 5-3 för Sandviken såg det ut som att matchen skulle rinna VBK ur händerna. Men man satte press på Sandviken, Emil Fedorov gjorde mål och i matchens slutminuter lyckades såväl Pontus Vilén som Patrik Johansson få skott igenom högen av spelare, men Joel Othén stod i vägen.

VBK hoppas att Pontus Blomberg kan spela efter att ha missat första matchen på grund av sjukdom. Sandviken vet att högerhalven Albin Arisniemi är tillbaka från avstängning.

Vi frågade Patrik Johansson, vad han hade för känslor efter första matchen.
Delad känsla. Det var å ena sidan väldigt surt för man vet att en hedersam förlust är också en förlust. Vi var väldigt nära att få till en förlängning och det är två fina räddningar av Othén. Å andra sidan var vi väldigt nära och det betyder mycket för oss. Hela gruppen tror fullt ut att vi kan slå ut Sandviken. Vi vet att vi måste vinna en match på bortaplan minst, nu vara vi nära att göra det.

Vad behöver bli bättre för att vinna mot Sandviken?
Det som avgjorde var de fasta situationerna. De gör tre hörnmål, vi ett. Vi släpper bara in två spelmål borta mot Sandviken. Det är bra och vi måste hålla den nivån defensivt. Men släpper man in tre på fasta blir det tufft ändå.

Gjorde Sandviken något som överraskade er?
Jag tycker matchbilden som förväntat. De hade mer boll än oss och spelar på sitt sätt. Vi går lite rakare och blandar det med bollhållning. Det är väl så det brukar se ut när vi möter Sandviken

Matchen spelas under väldigt speciella omständigheter. Det är en dyster stämning i Vetlanda just nu. Vad har ni sagt till varandra under dagen (torsdag)?
Vi hade ett väldigt bra snack innan matchen igår där alla fick prata ut och berätta vad de kände. Sedan enades vi om att lägga det åt sidan under matchen och det lyckades vi med. Idag har vi fortsatt prata om det, i omklädningsrummet och så. Det är en konstig känsla och många känner någon som varit nära händelserna på något sätt – men livet fortsätter. Idag gick jag till kontoret. Folk går till jobbet. Vi ska spela bandy och fokusera på att göra en bra insats.

Notera att matchen startar klockan 18:00. Matchen sänds som vanligt på Sportbladetplay. Tillsammans är vi starka.

 

 

Se matchen på Bandyplay

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 7:a 26 9 7 10 136 150 25
SAIK 3:a 26 17 5 4 128 94 39

Fem senaste VBK
Sandviken (h) 4-5
Motala (h) 2-3
Motala (b) 4-2
Västerås (h) 7-7
Sirius (b) 5-4

Fem senaste SAIK
Vetlanda (h) 5-4
Hammarby (h) 8-7
Frillesås (b) 6-5
Bollnäs (b) 5-3
Motala (b) 2-4

Senaste möten:
2021/3/3 Sandviken – VBK 5-4
2021/1/8 VBK – Sandviken 5-5

Genom tiderna:
VBK – SAIK 70 20 6 44 275-366

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson 38
SAIK: Hannes Edlund 31

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 30
SAIK: Albin Bjerkegren 23

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se