Inför Frillesås

VBK åker till Sjöaremossen för säsongens åttonde match - den första utomhus.

De är inte särskilt många, matcherna VBK säsongen 2021/2022 behöver spela utomhus. Färre lär de bli framöver. När VBK i januari spelar på Sävstaås är det för sista gången (i seriesammanhang åtminstone). Till nästa säsong finns hall i Bollnäs. I Motala på annandagen är det kanske näst sista gången. I Uppsala och på Zinkensdamm blir det nog några matcher till. I skogen runt Frillesås är såvitt undertecknad vet inte någon hall på gång. Men de önskar nog att det funnes en hall, för förutsättningarna har inte varit toppen för de svartgröna krigarna från Halland. Först i söndags fick de till slut göra hemmapremiär, mot AIK. En premiär som började tungt, när gästerna redan efter 7 minuter hade tagit en ledning med 3-0. Det var ett tremålsöverläge AIK behöll resten av matchen och vann med 5-2. Frillesås har hittills vunnit en match i säsongens elitserie, när man slog Örebro borta med 5-1.

VBK har vunnit tre matcher, mot Tellus, Rättvik och Örebro. I fredags blev det förlust mot Sirius med 4-2 i en jämn match där VBK liksom i en del tidigare matcher hade kunnat få en poäng eller två med lite bättre utdelning på skapade chanser.

En av de som skapat chanser är Albin Rehnholm, som allt oftare kommer i offensiva skottlägen. Senast var det snabba reflexer från Anton Andersson som hindrade honom från att göra mål. Nu väntar en match på uteis vilket ger andra förutsättningar för en ytterhalv.
– Det blir intressant att spela. Nu vet vi inte riktigt hur vädret blir. Vi hoppas på bra is så att det går att spela. Men blir det dålig is, om det regnar, då blir det annorlunda. Då blir det som halv mycket fokus på lyrspelet. Både offensivt genom att slå lyror, men även defensivt då vi kommer behöva försvara oss i straffområdet och få bort bollen.

Efter matchen mot Sirius har ni haft nästan en vecka utan matcher, hur har det varit?
Väldigt skönt . Vi kunde tränare lite hårdare i måndags, med både lite gym och så ganska mycket spel på träningen. Det hinner man inte med så ofta annars. Igår (tisdag) hade vi frivillig träning där vi kunde ta hand om kropparna och så idag (onsdag) är det matchförberedande träning.

Nio matcher in i säsongen. Hur har det känts?
Lagmässigt är vi inte helt nöjda, med bara tre vinster. Men vi kan inte gräva ned oss för det, utan det är bara att hitta energi och prestera bra i matcherna. För egen har det på det stora hela känts bra. Jag har blivit mer delaktig i offensiven, vilket har varit ett mål för mig.

Klassisk inför-match-fråga: Nycklar för att slå Frillesås?
Hålla koll på deras lyft, vara noggranna i eget straffområde, sätta våra chanser.

Om du mot förmodan inte åker till Sjöaremossen kan du som vanligt se matchen på Sportbladet Play. Avslag klockan 19.

Se matchen på Sportbladet Play

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 11:a 7 3 0 4 26 37 6
FBK 13:e 6 1 0 5 19 34 2

Fem senaste VBK
Sirius (h) 2-4
Örebro (b) 5-4
Rättvik (h) 5-1
Bollnäs (h) 4-5
AIK (b) 2-10

Fem senaste FBK
AIK (h) 2-5
Motala (b) 2-6
Örebro (b) 5-1
Sandviken (h) 3-7
Broberg (b) 3-9

Senaste möten:
2021/02/17 VBK – Frillesås 7-6
2021/01/02 Frillesås – VBK 4-3

Genom tiderna:
VBK – Frillesås 6 5 0 1 39-16

Bäste målskytt
VBK: Joakim Andersson, Filip Bringe 8
FBK: Adrian Emretsson 7

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 6
FBK: Jakob Jenefeldt 5

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se