Inför Frillesås

VBK tar sig an Frillesås i Elitseriens 24:e omgång.

Det är vad som brukar kallas en måstematch. Inför varje artikel rabblar jag hur jämn serien är. Den här gången räcker det med att konstatera att VBK är ett av tre lag på 20 poäng. Motala har 21, Hammarby 19. Där bakom skuggar Bollnäs på 17.

Det innebär att varje chans till poäng bör tas. Senast lyckades VBK till slut få med sig en poäng från Zinkensdamm efter ännu en i raden av minnesvärda matcher säsongen 20/21. Nu väntar ny chans till poäng då VBK tar emot nästjumbon Frillesås hemma i Hydro Arena.

Enkla poäng tänker någon? Tänk om säger jag. Du behöver förmodligen inte påminnas om att när 2021 bara var några dagar gammalt åkte VBK med gott mod till Sjöaremossen. Men i en tät och tuff match var det hemmalaget som drog det längsta strået och för första gången under säsongen fick segerjubla. Det var starten på en för hallandsgänget imponerande del av säsongen. Av sina elva senaste matcher har Frillesås vunnit fem. Laget inte i någon av dessa matcher förlorat med fler än två mål. Då har man ändå mött Edsbyn, Sandviken och Bollnäs borta. Matcher som VBK haft mycket svårt i.

Laget kommer från två raka segrar, 6-3 mot Motala och 4-2 mot Tellus. I dessa matcher har Fredrik Brandin gjort totalt sex mål, och merparten av säsongens 24 mål har anfallaren gjort under 2021.

För VBK:s del väntar ett sent test på Joakim Andersson som stod över matchen mot Hammarby. Hans medverkan bestäms under eftermiddagen eller tidig kväll. VBK:s tränare Mattias Rehnholm säger såhär inför matchen.
– Vi har revansch att utkräva sedan förlusten där nere. Frillesås har spelat bra på senare tid och det blir en tuff match. De jobbar hårt för varandra, de har bra skyttar, samt några bra fartspelare. Jag tycker de har en bra mix.

Lagen möttes i våras i en träningsmatch i Vetlanda, den vann hemmalaget med 9-4 och även dessförinnan har Frillesås haft det tufft i Vetlanda. Men det var då. Nu är nu och Elitseriens näst sista hemmamatch ser du som vanligt på sportbladetplay.se

Se matchen på Sportbladet Play

Lag P S V O F GM IM P