Inför Sirius

VBK sökte revansch mot Frillesås och fick den. Till slut. Nu väntar ännu ett revanschmöte när VBK åker till Studenternas för match mot Sirius.

När lagen möttes för två veckor sedan gjorde VBK en insats som i stora delar var godkänd. Men Anton Anderssons målvaktsspel och Sirius effektivitet i anfallsspelet gjorde att matchen slutade 0-6. Sirius har sedan dess varit chanslösa hemma mot Villa (1-9) och starkt besegrat Västerås på bortaplan (6-3). Om detta Sirius kan man säga att de precis som VBK gör många mål och är något ojämna avseende såväl prestation som resultat. På det stora hela måste sägas att Sirius gjort en bra säsong och laget ser ut att nå slutspel för första gången sedan 2011. Säkert är det emellertid inte. För precis som VBK ligger Sirius på 22 poäng och behöver för att vara på den säkra sidan två poäng till. Så att kalla matchen för en slutspelsmatch om en slutspelsplats är inte fel. Men till skillnad från i ett riktigt slutspel finns här en chans även för förloraren. Men att ge sig in på alla olika tänkbara resultatkombinationer som innebär vad inför sista omgången ger vi oss inte på just nu.

Istället konstaterar vi att VBK kommer till Uppsala med en seger i bagaget och noterar det något dystra faktum att under säsongen har VBK endast vid ett tillfälle lyckats vinna två matcher i rad under pågående elitseriesäsong. Det var då man följde upp hemmasegern mot Tellus med en bortaseger mot AIK. Nu är det i och för sig så, att vinna fler än en match i rad har Sirius bara lyckats med vid två tillfällen under säsong. Så inget av lagen har lyckats skapa några längre segersviter.

Vetlanda kommer ännu en gång till spel utan sin skyttekung Joakim Andersson. I Sirius räds man att viktige ytterhalven Ted Haraldsson inte kommer till spel.

Då åker vi – ny viktig och spännande match framför skärmen. Bilden tillhandahålls av Sportbladetplay.

Se matchen på Sportbladet Play

Lag P S V O F GM IM P