Inför Sirius

Det är äntligen dags för fredagsmatch hemma i Hydro Arena. Sirius väntar och det är två lag som vill ta tredje raka segern.

VBK kom undan med blotta förskräckelsen och två poäng i Örebro i tisdags. Två mål av Axel Ekholm tog VBK från 2-4 till 4-4 och med knappa tio minuter kvar att spela avgjorde Emil Nordström. En skön och viktig seger för VBK som då liksom idag saknade avstängde Olle Berglund.

Därmed går VBK in i matchen med två raka segrar. Även Sirius kommer med två raka segrar i bagaget, efter tre raka förluster. I Bollnäs vann Sirius med 3-2 efter ett tidigt underläge som vändes till sent avgörande av Ted Bergström. Mot Västerås hemma på Studenternas tog man ledningen med 3-0 innan halvtimmen var spelad och kunde sedan hålla den tremålsledningen in till matchens slut.

Sirius är ett lag där det kommit in en hel del nytt blod på såväl spelar- som ledarsidan. Albin Thomsen hämtades från Villa och gör där sällskap med Lisch-pojkarna Sune Gustafsson och Jerker Ortman. Rutinerade Daniel Bäck (numera med tillägget Nirs) med mångårig erfarenhet av spel i Sandviken anslöt också, liksom Stefan Kröller från Västerås. Därmed får de blåsvarta från Uppsala sägas ha en bra blandning av rutinerade spelare där Ted Bergström, Ted Haraldsson, Stefan Kröller och Daniel Bäck alla spelade många semifinaler och finaler. Detta kombineras med ett antal unga spelare från egna led, Lidköping och Edsbyn. Nils Bergström och målvakten Anton Andersson sticker där kanske särskilt ut.

Vid sina två senaste besök i Vetlanda har Sirius tagit båda poängen tack vare ett disciplinerat försvarsspel. Återstår att se om nya tränarna Oskar Robertsson och Jonas Holgersson beordra sina spelare att fortsätta med den taktiken.

Matchen drar igång klockan 19. Gula Huset och Sexkantshuset är öppet och vi hoppas på en trevlig kväll.

Se matchen på Sportbladet Play

Tabellen

Lag P S V O F GM IM P
VBK 9:a 6 3 0 3 24 33 6
IKS 12:a 5 2 0 3 16 23 4

Fem senaste VBK
Örebro (b) 5-4
Rättvik (b) 5-1
Bollnäs (h) 4-5
AIK (b) 2-10
Villa (h) 2-8

Fem senaste IKS
Västerås (h) 4-1
Bollnäs (b) 3-2
Broberg (h) 2-5
Villa (b) 3-9
Vänersborg (b) 4-6

Senaste möten:
2021/02/19 Sirius – VBK 4-5
2021/02/06 VBK – Sirius 0-6

Genom tiderna:
VBK – Sirius 54 33 6 15 235-165

Bäste målskytt
VBK: Filip Bringe 8
IKS: Albin Thomsen 6

Flest Assist
VBK: Pontus Blomberg 5
IKS: Ted Haraldsson 4

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se