Inför Tellus

Elitserien tuffar vidare. VBK tar emot Tellus i sin 16 match för säsongen.

VBK tar emot Tellus hemma i Hydro Arena. VBK är efter tre oavgjorda på sina fyra senaste matcher på jakt efter en seger. Tellus å sin sida spelar sin blott tredje match sedan jul efter att både själva och motståndare drabbats av Covid -19. När de har spelat har de haft oturen att möta Villa och AIK vilket renderat två stora förluster.

Innan jul hade Tellus emellertid fått upp farten och vann mot såväl Broberg som Frillesås. Men nu ska de som sagt ner till Vetlanda och där har Tellus historiskt haft bekymmer. 11-3 och 9-2 har det blivit till VBK de senaste gångerna.

I Tellus blir det hemvändarmatch för VBK-produkterna Lucas Blom, Jakob Knutsson och i viss mån även Alexander Heinhagen som mellan tiden i Jönköping och Nässjö ju tillhörde VBK några säsonger som junior.

VBK spelade förra veckan 5-5 mot såväl Motala borta som Sandviken hemma. I båda fallen sågs matcherna som ett steg framåt jämfört med veckan före då det blev oavgjort mot Vänersborg och förlust mot Frillesås. Efter att runt jul behövt rotera mycket i framför allt försvaret har VBK nu i tre raka matcher kunnat mönstra ordinarie lag och vi hoppas det fortsätter även i veckan som kommer. Efter Tellus väntar på fredag match i Stockholm mot AIK. Så en form av Stockholmsvecka även denna säsong. Förra säsongen blev det två härliga vinster i Stockholmsveckan. Låt oss hoppas på något liknande i år.

Matchen spelas igång klockan 19 och som vanligt den här säsongen är det Sportbladet Play som gäller.

Se matchen på Sportbladet Play

Lag P S V O F GM IM P