Inför Vänersborg: ”Extremt rolig säsong” för Rehnholm

Albin Rehnholm är ett av säsongens utropstecken i VBK. - Det har varit extremt roligt att spela den här säsongen, säger Albin.

Albin Rehnholm tillhör den lilla skara bandyspelare som vunnit fem ungdoms-SM (Jonathan Svensson och Per Einarsson är de två andra) med VBK. När juniortiden nu är över för Albin har han med besked klivit in i seniorsammanhang. Han har tagit en ordinarie plats som högerhalv, spelat 22 matcher och svarat för flera fina insatser under säsongen. Själv är han nöjd med säsongen.
– Jag personligen har en väldigt positiv känsla den här säsongen. Det har varit extremt roligt att spela, jag har lärt mig mycket och blivit en bättre bandyspelare. Men även för laget har det varit en bra säsong. Vi har visat att när vi håller fast vid vårt spel kan vi slå alla lag.

Förra säsongen deltog Albin i de flesta matcher, men speltiden begränsades till korta inhopp för att förra säsongens halvor Tobias Nyberg och Niklas Gälman skulle få chans till vila. Men när Niklas Gälman flyttades upp som mittfältare inte bara fick, utan tog, Albin Rehnholm chansen.
– När vi gick in försäsongen var det väl inget jag räknade med, att spela alla matcher från start. Men när Gälman flyttades upp förstod jag ju att att chansen ökade. Så jag bestämde mig för att göra allt för att ta den chansen och har velat göra mitt bästa för att behålla platsen sedan dess.

Medan Tobias Nyberg från sina vänsterhalvsplats ger sig ut på många och långa offensiva åkningar, ser Albins roll lite annorlunda ut.
– Jag ska vara med i uppbyggnadsspelet, sätta passningar till våra offensiva spelare och sedan prioritera defensiven. Skulle vi tappa bollen är det viktigt att ha spelare på rätt sida.

Under säsongen har Albin Rehnholm, tillsammans med Pontus Nordström, också varit i Archangelsk och spelat P21-VM. Precis som förra året, fast då i P19, slutade VM med förlust mot Ryssland.
– Förra året förlorade vi för att vi missade tre straffar i finalen. I år var ryssarna betydligt bättre. Det var en del nya spelare för mig, de var två år äldre, men jag kände att de blivit bättre och var bättre än vi var, säger Albin om finalen som Ryssland vann med 7-1.

Åter till Sverige och VBK, där två omgångar återstår av Elitserien. Albin Rehnholm har missat de två senaste matcherna efter en smäll och helt säkert att han kan spela mot Vänersborg på fredagskvällen är det inte.
– Jag har tränat i veckan, och det känns bättre och bättre, men vi får se om jag hinner bli helt klar till den matchen.

– Det är en riktigt viktig match, inte bara för dem utan även för oss. Dels vill vi ha poäng som gör att vi blir helt helt klara för åttondelsfinal, dels vill vi hitta en bra känsla inför slutspelet. Vänersborg är ett bra lag, som blivit bättre på slutet, så jag tror det kommer bli en riktigt bra match.

Se matchen på Bandyplay

Lag P S V O F GM IM P