Isac Karlsson återigen niomålsskytt

För ett par veckor sedan uppmärksammade vi Isac Karlsson efter en match med P16 mot Kungälv där han gjorde nio mål. Igår upprepade han bedriften när samma lag vann en målrik match hemma mot Jönköping med 13-8, dessutom stod han för tre assist. Övriga målskyttar för VBK var August Klang 3 (plus fem assist) och Adam Lisell. Kommande helg spelar Isac, Joel Snäll, Gustav Ek, Gabriel Hultgren med P17-landslaget mot Finland, i den truppen finns också Jönköpings Emil Nordström som gjorde sex mål i matchen mot VBK.

I Pojkelitserien spelade Vetlanda två matcher i helgen. I lördags vann de borta mot Kungälv med 6-3 efter tre mål av Albin Rehnholm och ett vardera av Linus Thoresson, Gustav Ek och Isac Karlsson. Igår kväll mot Vänersborg rivstartade de och gjorde inte mindre än fem mål på bara sex minuter i inledningen av matchen, till slut skrevs segersiffrorna till 15-1. Albin Rehnholm och Jonathan Svensson gjorde båda två fyra mål. Erik Asplund 3, Isac Karlsson 2,  Oskar Gabrielsson och Linus Thoresson gjorde också mål. Nästa match spelas borta mot serieledarna Edsbyn 3 februari, och dagen efter möter de Sirius i Uppsala.

I P16B spelade ett ungt Vetlanda – ingen spelare född före 2004 – mot Derby och förlorade med 11-1. Vetlandas mål gjordes av Vladimir In-fa-lin, kommande helg spelar han tillsammans med Måns Racov och August Ljung i P15-landslaget mot Finland. Nästa match i P16B spelas på lördag klockan 15.15, hemma mot Skirö AIK.

I Juniorelitserien var det för Vetlandas del speluppehåll den gångna helgen, och de spelar sin nästa match 4 februari i Uppsala mot Sirius. 26-28 är det P19-VM i Drammen, i det laget återfinns Jonathan Svensson och Arvid Johannisson.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se