J20 tågar mot serieseger

Vinster mot Edsbyn och Sandviken innebär att VBK i praktiken säkrat segern i Juniorelitserien. Vetlanda-spelare framträdande i P15-landslaget, och vi har två nya cupsegrar att rapportera om.

J20 tog emot Edsbyn och Sandviken i Hydro Arena och vann klart i båda matcherna efter stabila insatser. Igår mot Edsbyn blev det 7-2 efter två mål vardera av Jonathan Svensson och Isac Karlsson. Övriga mål gjordes av Andreas Bergdal, Pontus Nordström och Emil Nordström. Den sistnämnde stod också för tre assist. Tidigare idag mot Sandviken var det ganska så jämnt första halvtimmen men sedan drog VBK med sin tyngd och kvalitet ifrån, slutresultatet blev 9-1. Pontus Nordström gjorde fyra mål, Jonathan Svensson två och Emil Nordström, Viktor Johansson och Linus Toresson gjorde ett vardera.

 

Med bara en tappad poäng på fjorton matcher så leder man nu serien med sju poäng före Nässjö som har tre matcher kvar att spela. Åtta poäng och 34 mål bakom ligger Villa som liksom VBK har fyra matcher kvar, lagen möts i Hydro Arena nästa söndag klockan 16.30 och då kan seriesegern säkras även i teorin.

 

Vetlandas lag i Pojkelitserien var lediga den gångna helgen och de spelar sin sista seriematch på lördag, borta mot Motala.

 

Även P16 var lediga men tre av spelarna var med P15-landslaget i Finland och spelade två landskamper. Seger med 7-1 respektive 4-2 och både August Ljung och Vladimir In-fa-lin hamnade i målprotokollet. Målvakt för Sverige var Olle Sandell. Kommande helg kan VBK säkra segern även i den södra P16-serien då man tar emot Kungälv på lördag klockan 18.15. På söndag förmiddag klockan 11.00 kommer Villa på besök i Hydro Arena, Villa innehar för tillfället förstaplatsen i serien men de har spelat två matcher mer och hittills har VBK vunnit alla sina matcher.

 

Vi har en artikel på hemsidan om Vetlanda P07 som vann Knatten Cup i Sandviken. Även Vetlanda P14 var i helgen och spelade en cup, Youth Stars Cup anordnat av Stockholms-klubben GT76. Efter vinster mot Hammarby med 3-0, Katrineholm med 8-1, GT76 med 5-1 och Selånger med 9-2 så blev det semifinal mot Stabaek. Den matchen vanns med 7-2 och i finalen mötte man återigen arrangörsklubben, och denna gång slutade matchen 6-3 till Vetlanda. Stort grattis till ännu en fin cupseger.