J20 utmanar om seriesegern

Vetlandas J20-lag var igår i Uppsala och vann stort mot Sirius med 12-2. Faktum är att Sirius mål i matchen kom i slutet när det redan stod 12-0 till VBK. Målskyttar var Philip Lindqvist 5, Albin Ottosson 2, Jonathan Svensson 2, Pontus Nordström, August Klang och Isac Karlsson.

 

VBK är för närvarande tvåa i serien, tre poäng bakom Västerås. Men då har Vetlanda också fyra matcher kvar att spela, mot Västerås två. Lagen möts också i Västerås 17 februari, men innan dess spelar Vetlanda hemma mot Vänersborg, på söndag klockan 11.30.

 

I Pojkelitserien spelade VBK två matcher. I lördags var de uppe i Edsbyn och mötte serieledarna som inför matchen hade femton vinster på lika många matcher. I en svängig match fick Vetlanda till slut med sig en poäng, inte minst tack vare Isac Karlsson som via två hörnmål på slutet såg till så att VBK reducerade och kvitterade. Matchen slutade 5-5, förutom Isac så hamnade Jonathan Svensson, Alfons Degerstedt och Erik Asplund i målprotokollet.

 

Igår spelade också de borta mot Sirius, och vann med 7-1. Isac Karlsson 4, Albin Rehnholm 2 och Isak Emanuelsson var Vetlandas målskyttar. I Pojkelitserien är VBK tvåa, två poäng bakom Edsbyn. Dock har serieledarna också en match mindre spelad. För Vetlandas del spelas nästa match 18 februari, hemma mot Rättvik.

 

16-årslaget spelade i onsdags borta mot Nässjö och vann med 8-2, där ledde ändå hemmalaget med 2-1 efter första halvlek. Isac Karlsson 4, Filip Johansson 2, August Klang och Adam Lisell var Vetlandas målskyttar. Villa leder serien, en poäng före VBK som har en match mindre spelad. På fredag klockan 20.45 spelar de hemma mot Nässjö, och på söndag 16.15 är det hemmamatch mot Vänersborg/Blåsut.

 

Laget i P16B var spelledigt den gångna helgen, men spelar på söndag klockan 13.30 hemma mot Tranås.

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se