Katastrofal första halvlek sänkte Vetlanda

Förlust med 7-2 (6-0), ingenting gick rätt.

Efter en avvaktande inledning tog Sirius ledningen i sjätte minuten, och därefter rasade spelet totalt för Vetlanda. Som på inledningsmålet var hemmalaget hetare överallt på plan. Vetlanda hade knappt någon chans de första 45 minuterna, och Sirius utnyttjade felpass och spelvändningar samtidigt som bollen alltid hittade en lagkamrats klubba. När bollen kom in Vetlandas straffområde så var Sirius-spelarna först och oftast blev det mål.

Tränar-Putte tvingades ta timeout efter en kvart, då stod det 3-0 till Sirius, men resultatet uteblev och raskt blev det istället 4-0. Ytterligare två hemmamål föll i första halvlek och Vetlanda-spelarna såg mest ut att vilja avsluta lidandet så fort som möjligt.

Andra halvlek blev en betydligt mer avslagen historia där Sirius mest spelade av matchen. Ett av få glädjeämnen i matchen var att Simon Lundström fick göra sitt första mål i Elitserien när han reducerade tio minuter in i halvleken. Sirius utökade strax därefter, och med knappt 25 minuter kvar kunde Emil Fedorov göra matchens sista mål (tyvärr gäller inte Sista målet vinner i Elitserien) efter ett fint utkast av Christian Boman som kom in efter paus.

Efter tre raka segrar gick Vetlanda på en rejäl mina, och det är bara att försöka komma tillbaka i nästa match som är mot Hammarby i Hydro Arena på fredag.

IK Sirius – Vetlanda BK 7-2 (6-0)
Målskyttar VBK: Simon Lundström, Emil Fedorov.
Pga problem med Elitrapport så tvingas vi återkomma med fullständig statistik.

Laguppställning

Dennis Josefsson