Klar förlust borta mot Villa

Hemmavinst med 9-2 (4-2)

På söndagseftermiddagen spelade Vetlanda sin andra match i Svenska Cupens gruppspel, borta mot Villa Lidköping. VBK ställde upp med samma lag som mot Hammarby, plus att William Reuser fanns med på bänken.

Efter en inledning med chanser åt båda håll – Vetlanda hade en hörna i ribban – så tryckte hemmalaget ner gaspedalen samtidigt som VBK slarvade en hel del på egen planhalva, och drog ifrån till 3-0 efter en kvart.

VBK tog timeout och direkt därefter kunde Joakim Andersson göra Vetlandas första mål på friläge. Det dröjde inte alltför länge innan Axel Ekholm bröt bollen på mittplan, åkte upp och blev nedriven i straffområdet. Solklar straff som Filip Bringe förvaltade.

Därefter blev det mer chansfattigt, med ganska så jämnt bollinnehav men där Villa ändå såg vassast ut. Bättre VBK-försvar gjorde dock att det dröjde till 37e minuten innan 4-2 föll, en ställning som höll sig till paus även om VBK hade chans till reducering mot slutet av halvleken.

Andra halvlek blev en betydligt mer ensidig historia. Villa släppte inte till något på egen planhalva, VBK hade några inte alltför svåra skott utifrån, och framåt malde hemmalaget på ungefär som vanligt. Alltför ofta var det en 50/50-boll som hamnade hos Villa istället för hos Vetlanda, och hemmalaget drog till slut ifrån till 9-2.

Nästa match för Vetlanda är en träningsmatch hemma mot Kungälv nästa söndag. I Svenska Cupen spelar VBK härnäst mot Vänersborg, den 20 september och även det är i Hydro Arena.

Villa-Lidköping BK – Vetlanda BK 9-2 (4-2)
Målskyttar VBK: Joakim Andersson, Filip Bringe.
Villa: Christoffer Edlund 3, Johan Löfstedt 2, Tim Persson, Martin Karlsson, Petter Björling, Ludvig Johansson.
Utvisningar: Villa 2×10, VBK 1×10
Hörnor: 11-8
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se