Klar förlust i Edsbyn

8-2 (5-1) i en match där Vetlanda är helt utan chans.

8-2 (5-1) i en match där Vetlanda är helt utan chans.

 

Vetlanda inledde med en vass chans redan i första minuten, Adam Rudell med ett skott utifrån där Anders Svensson tvingades göra en kvalificerad räddning. Men det var nästan det enda VBK hade framåt i första halvlek. Edsbyn hade betydligt högre fart på det mesta medan Vetlanda var passivt både med och utan boll, flera gånger pressade Edsbyn helt sönder Vetlandas uppspel där det bara blev långsamma cirklar på egen planhalva till man blev av med bollen direkt till hemmaspelare eller till man tvingades slå bort den.

 

Något bättre blev det med drygt tio minuter kvar av halvleken då Putte tog timeout och man i stället satsade på längre bollar. Inte för att man hade mer av spelet, men man blev åtminstone inte sönderpressade. Då kom också Vetlandas första mål, Philip Lennartsson slog in en hörnretur.

 

Men det hjälpte inte så mycket med tanke på att Edsbyn redan gjort fyra, först på hörna, sedan lyra, sedan friläge efter bolltapp på egen planhalva, och en straff. Hemmalaget avslutar första halvlek med att också sätta 5-1. Symptomatiskt är att alla lägen föregicks av passivt Vetlandaspel där man inte är med i situationerna.

 

Även andra halvlek började med en vass chans för Vetlanda, men denna gången smet ett skott från Axel Ekholm tätt utanför. Fortsättningsvis hade Edsbyn inte lika hög press och VBK kunde hålla mer boll och få något längre anfall, anfall som ofta ledde till hörna och det var på en sådan som reduceringen kom i 58:e minuten. Målskytt Daniel Johansson.

 

Det var dock Vetlandas sista mål i matchen, och Edsbyns spel var inte lika vasst i andra halvlek vilket föranledde en hemma-timeout med dryga halvtimmen kvar. Edsbyn fick därefter bättre kontroll på matchen igen, men det skulle dröja till en straff i 81:a minuten innan 6-2 kom. Ytterligare två mål föll innan matchen var slut, och slutresultatet skrevs alltså till 8-2.

Edsbyns IF – Vetlanda BK 8-2 (5-1)
Målskyttar VBK: Philip Lennartsson, Daniel Johansson.
Edsbyn: Jonas Edling 2, Tuomas Määttä 2, Oscar Wikblad 2, Mattias Hammarström, Martin Frid.
Utvisningar: Edsbyn 2×10, VBK 1×10
Hörnor: 7-9
Matchrapport

Laguppställning