Klar förlust mot Västerås

Mardrömsstart blev till slut 8-3 (4-1).

Vetlanda tvingades ta timeout efter 17 minuter i mötet mot Västerås, då hade VSK precis gjort 3-0 på hörna. En hörna som de fick efter två bolltapp av VBK på egen planhalva, och det var ungefär så det såg ut första kvarten. Vetlanda som spelade hafsigt med få passningar tillräckligt bra för att vinna mot Västerås, och ett motstånd som utnyttjade de lägen de fick.

Västerås tog ledningen i fjärde minuten, Tobias Nyberg kom in i straffområdet och drog iväg ett maskerat skott. Så långt hade Vetlanda inte haft bollen i något organiserat anfall, knappt haft bollen alls, men man lyfte spelet och fick till en del skott och hörnor som ett par gånger ställde till problem för Henrik Kjellsson.

2-0 kom på kontring efter just en VBK-hörna i tionde minuten, en boll som Vetlanda såg ut att ha återerövrat i eget straffområde hamnade ändå hos Martin Landström framför mål.

Så såg matchbilden ut i stora delar av första halvlek, Vetlanda var uppe i anfall och rörde om en del runt offensivt straffområde men fick sällan till några riktiga farligheter, när de väl dök upp så var Kjellsson där och avvärjde. Och aldrig fick man inte heller grepp om de grönvita spelarna som enklare kunde komma till farliga lägen.

Likadant var det vid 4-0, Vetlanda hade ett farligt skott på hörna men istället kunde Martin Landström i nästa anfall fint bryta in från vänster rakt in i straffområdet.

Trots VBK-utvisning så jämnade spelet ut sig en del sista kvarten av första halvlek, och strax innan paus kunde inte heller Henrik Kjellsson hålla tätt längre. Filip Bringe stod för förarbetet på sin vänsterkant och spelade in till Rauan Issaliyev som klippte in reduceringen.
Ytterligare en reducering kunde – kanske borde – ha kommit bara någon minut in på andra halvlek. Vetlanda hade ett frislag en bit utanför straffområdet som täcktes men som gav friläge till Emil Fedorov som missade. Och bara några minuter senare kom Jocke Carlström och Issaliyev två mot ett, inte heller där blev det mål. Inte blev det bättre av att VSK däremellan hade utökat till 5-1 lite för enkelt på ett skott utifrån.

Det var en sådan kväll helt enkelt, där ett bra motstånd skaffar sig lägen och gör mål på det mesta samtidigt som Vetlandas effektivitet inte var på topp. VSK utökar till 6-1 efter tio minuter innan Jocke sätter en hörna för VBK, och därefter följer en lång period av inte så mycket alls förrän Daniel Johansson i 74e minuten lyckas få in 7-2 samtidigt som han är på väg ner i isen.

Efter en missad straff av Vetlanda så avslutar lagen med ett mål vardera, Vetlandas av Vladimir In-fa-lin i 88e minuten. VBK hade behövt att vara ett par snäpp bättre i det mesta för att kunna utmana Västerås om en finalplats, och det var man inte. Nu väntar istället match om tredjepris imorgon förmiddag klockan 11.30, motståndare blir klart senare ikväll när Villa spelat mot Edsbyn.

Västerås SK – Vetlanda BK 1-5 (0-2)
Målskyttar VBK: Rauan Issaliyev, Joakim Carlström, Vladimir In-fa-lin.
Västerås: Martin Landström 2, Tobias Nyberg 2, Daniel Johansson, Robin Andersson, Viktor Spångberg, Oskar Alfredsson.
Utvisningar: VBK 2×10
Hörnor: 5-8
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se