Klar förlust på Zinkensdamm

7-2 (2-1) till Hammarby i en match där Vetlanda aldrig riktigt fick grepp om motståndet.

Som ni kan se i laguppställningen till höger kom Vetlanda till spel utan högerhalv Niklas Gälman som klev av mot Sandviken på grund av sjukdom, i stället var Pontus Vilén tillbaka och Albin Rehnholm tog Viktor Lindkvists plats på bänken. VBK vaskade fram en chans redan i inledningen när Daniel Johansson fick ett skottläge, men i övrigt var Hammarby som hade det mesta och det bästa av spelet. De tog också ledningen i femte minuten på ett skott från Adam Gilljam. 

 

Domaren Mikael Hillerius höll sig synlig och hittade inte mindre än tre Vetlanda-utvisningar innan det gått en kvart, och när två av dem satt på bänken kom också 2-0 på en hörnretur. Så långt hade inte VBK mycket i anfallsväg, det var närmare ett tredje mål för hemmalaget än det första för gulsvart men tack vare David Borvall i målet så stannade det vid två. Det var i stället en reducering som kom härnäst, Daniel Johansson i 27:e minuten efter en fin aktion där han avslutade med skott från 20 meter.

 

Därefter fick Vetlanda mer att säga till om och skaffade fram några hörnor, men isen blev mer svårspelad och det var inte mycket till flyt i spelet åt något håll. Spelavbrott på grund av skador och ytterligare utvisningar, åt båda håll, gjorde inte heller att spelet flöt. 2-1 till Hammarby var också paussiffran.

 

Andra halvlek hade samma mönster som första halvlek där Vetlanda hade svårt att få tag på Hammarby-spelarna och man inte heller skapade så värst mycket framåt. Hemmalaget utökade ledningen på straff i 52:a minuten, några minuter senare kunde Adam Rudell styra in ett inspel av Tobias Nyberg men det var också Vetlandas sista mål för kvällen.

 

Hammarby utökade igen i 59:e och 65:e minuten, och var det inte slut där så var det definitivt det med 20 minuter kvar då 6-2 kom på straff. Slutet av matchen blev lite smågrinig med utvisningar åt båda håll, flest för Vetlanda, och på övertid kom också 7-2, ett resultat som ganska så väl speglar matchbilden.

Hammarby IF – Vetlanda BK 7-2 (2-1)
Målskyttar VBK: Daniel Johansson, Adam Rudell.
Hammarby: Christoffer Fagerström 2, Ilja Grachev 2, Jesper Jonsson, Adam Gilljam, Ivan Lebedev.
Utvisningar: HIF 4×10 VBK 6×10 1×5
Hörnor: 13-5
Matchrapport

Laguppställning