Klar seger mot Bollnäs – sex mål av Jocke

Vetlanda-ledning med 6-1 i paus efter några gyllene minuter, till slut seger med 8-3.

1 december 2017 gjorde Joakim Carlström sex mål när Vetlanda slog Motala med 12-3, det är hans målrekord i Elitserien som tangerades ikväll mot Bollnäs på bortaplan (vi minns också att han gjorde sex mål i P20-finalen 2011, 7-6 mot Vänersborg). Han var också delaktig i Vetlandas första mål, redan innan det hade gått en minut så hade Emil Fedorov slagit in 0-1 med Jocke som passningsläggare.

Annars var det mycket bollinnehav för hemmalaget en stor del av första halvlek. På så vis saknades inte Erik Pettersson, men Bollnäs fick inte ut särskilt mycket av sitt innehav och Vetlanda kunde dessutom utnyttja de ytor som uppstod på offensiv planhalva. För i femte minuten så gjorde Joakim Carlström sitt första mål i matchen, framspelad av Rauan Issaliyev kom han fri med Oswald Gustafsson och hemmamålvakten hade ingen chans på avslutet.

I spelet blev Vetlandas anfallsförsök lite väl korta, men så länge Bollnäs inte omsatte sitt bollinnehav i målchanser så gjorde det väl inte så mycket, i Sebastian Ytterells frånvaro var Olle Berglund libero och det såg tryggt ut matchen igenom. Därför kändes det inte riktigt som en reducering låg i luften när den väl kom, i trettonde minuten gjorde Bollnäs mål på sin första hörna. Det gjorde att hemmalaget fick ytterligare lite mer energi och Topi Peuhkuri mer att stå i, hemmalaget försökte utnyttja både djupledsspel och vänsterkanten för att komma runt.

Inget av det där lyckades Bollnäs utnyttja, nästa mål var Vetlandas och man får ändå säga att det var rätt slumpartat. En misslyckad hörna hamnade till slut hos Filip Bringe en bit utanför straffområdet till vänster, och skottet rann igenom ända in i mål. Då stod matchklockan på 31.37. 

Därefter avgjordes matchen på sex minuter, med tre mål av Joakim Carlström. Först via ett friläge där han blev framspelad av Pontus Blomberg. Sedan gjorde man ett liknande mål som när Vetlanda tog ledningen, denna gången drog man upp anfallet på högerkanten, sedan vek man in i mitten och Albin Rehnholm spelade ut till Carlström på vänsterkanten. Sedan vid 1-6 var Rauan på väg igenom och han fick fram bollen till en fristående Jocke, matchklockan visade 37.45.

Resten av halvleken var mer ett desperat försök av ett chockat hemmalag att få till något, men förutom en hörna vardera så var det relativt lugnt.

Bollnäs samlade på sig lite initiativ i halvtidspausen och satsade mer framåt samtidigt som Vetlanda såg något mer passivt ut, men det skulle visa sig att hemmalaget där i pausen inte hade sagt något om att ha koll på Jocke för matchen avgjordes definitivt i 52a minuten när Filip Bringe frispelade honom. 

Hemmalaget försökte och fick fram några sporadiska nästanlägen som antingen stoppade av Topi eller så bröt Vetlanda inne i straffområdet, men för det mesta blev det inget av Bollnäs anfallsförsök. Istället var det Vetlandas sista mål som kom härnäst, 20 minuter in i andra halvlek gjorde Jocke sitt sjätte när han höll sig framme och slog in en boll som låg lös i straffområdet.

Vetlanda hade sedan av naturliga skäl det mesta av bollinnehavet och var närmast att göra mål – kanske borde man ha utökat ytterligare någon gång med idag går det inte att klaga på effektiviteten.

Hampus Johansson fick även idag komma in med tio minuter kvar, tyvärr fick han inte hålla nollan då hemmalaget fick avsluta matchen med att göra ytterligare två hörnmål.

Bollnäs GIF – Vetlanda BK 3-8 (1-6)
Målskyttar VBK: Joakim Carlström 6, Emil Fedorov, Filip Bringe.
Bollnäs: Riku Hämäläinen, Oskar Westh, Andreas Dahlberg.
Utvisningar: Bollnäs 1×10, VBK 1×10
Hörnor: 8-6
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se