Klar seger mot Frillesås i sista träningsmatchen

7-1 (4-1) var något i underkant, tre mål av Joakim Carlström.

För andra gången på försäsongen ställdes Vetlanda mot Frillesås, förra gången blev det seger med 8-3 i Svenska Cupen. VBKs startuppställning var något annorlunda jämfört hur det sett ut tidigare, med anledning av Olle Berglunds kommande avstängning så spelade Pontus Sjölund på vänsterbacken och Olle bytte istället på halvplatserna. Dessutom var August Ljung och Axel Ekholm på topp från start. Eric Jältborn var med som junioavbytare och fick gott om speltid redan från första halvlek.

Vetlanda tog ledningen efter tre minuter, Joakim Carlström i friläge framspelad av Pontus Blomberg. Därefter var det stopp på målproduktionen för en bra stund framöver, det var en hel del spel fram och tillbaka men inte särskilt bra skärpa när det handlar om sistapassningarna. Därför blev det inte mer än ett par Vetlanda-hörnor innan gästerna i 25e minuten fick till ett bra anfall där kvitteringen också kom.

Några minuter senare tog Vetlanda timeout och det var till synes ett lyckat drag, ganska så omgående slog Emil Nordström in en hörna – andra matchen i rad – och drygt fem minuter efter timeouten så hade VBK utökat ytterligare två gånger. Först Pontus Blomberg som fick skottläge från höger och sedan Joakim Carlström från vänster.

4-1 stod sig till paus och det dröjde inte alltför länge in i andra halvlek innan det blev utökat igen, Vetlanda hade hörna och bortåt tredje försöket kunde Jocke göra sitt tredje mål i matchen.

Drygt tio minuter in i andra halvlek kändes matchen avgjord, då gjorde Emil Fedorov 6-1 efter fint förarbete av Jocke Carlström på vänsterkanten. Frillesås såg inte riktigt ut som de hade tempot idag, och även om det dröjde till slutminuterna innan Vetlanda gjorde sitt sista mål så fanns det dessförinnan ganska så gott om chanser för Vetlanda att göra mål så att siffrorna nog borde varit större. Hampus Johansson bytte av Topi Peuhkuri i målet med 20 minuter kvar men ställdes inte på större prov än ett par skott utifrån.

Men till slut kunde Axel Ekholm klappa in 7-1, framspelad av Rauan Issaliyev. Det blev slutresultatet och nu ser vi fram emot seriepremiären hemma mot Gripen på fredag kväll.

Vetlanda BK – Frillesås BK 7-1 (4-1)
Målskyttar VBK: Joakim Carlström 3, Emil Nordström, Emil Fedorov, Axel Ekholm.
Frillesås: Niklas Valtanen
Utvisningar: Frillesås 1×10
Hörnor: 10-2
Matchrapport

Laguppställning

Dennis Josefsson
dennis.josefsson@vetlandabk.se