Fyra Vetlanda-spelare i P17-landslaget

Det hör ju inte till vanligheterna ens i juniorlagen att en spelare gör nio mål, så därför vill vi denna veckan framhålla Isac Karlsson som gjorde just det när Vetlandas sextonårslag slog IFK Kungälv på bortaplan. Övriga målskyttar i matchen som slutade 12-1 var August Klang, Victor Lindahl och Lucas Johansson.

Isac är dessutom en av fyra Vetlanda-spelare som blivit uttagen till att spela dubbellandskamper mot Finland i Örebro och Nora i slutet av månaden. Vi kan också gratulera Joel Snäll, Gustav Ek och Gabriel Hultgren. Landskamperna spelas som förberedelse inför VM 22-24 mars, förbundskapten är Mattias Rehnholm.

När ett effektivt Vetlanda i onsdags slog Motala med 12-2 stod Philip Lindqvist för fem mål och Pontus Nordström för fyra, medan Isac Karlsson, Jonathan Svensson och Albin Ottosson gjorde ett vardera. Samma lag vann i lördags hemma mot Tillberga, även då gjorde Philip Lindqvist fem mål. Matchen vanns med 9-1 och i målprotokollet hamnade också Jonathan Svensson med två mål, Albin Ottosson och Pontus Nordström.

Viktig match i J20 på söndag

På söndag klockan 16.30 spelas nästa match i Juniorelitserien då Villa-Lidköping kommer på besök. Villa är för närvarande serieledare, fyra poäng före Vetlanda men då har de också spelat två matcher mer än VBK.

Även Vetlandas 18-årslag spelade mot Tillberga i lördags, och likaså blev det en klar seger. 8-1 slutade matchen, Jonathan Svensson 3, Isac Karlsson 2, Erik Asplund 2 och Oskar Gabrielsson var Vetlandas målskyttar. På onsdag kväll spelar de borta mot Nässjö, och på lördag klockan 15 är det hemmamatch mot IFK Kungälv. Samma dag klockan 12 spelar dessutom Vetlanda match mot Åtvidaberg i P16B.